Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Aggaa 18:46, 13 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)
Aggaa, z większych roślin pod brzozami rosną u mnie derenie Elegantissima, hortensje, azalia pontyjska, cisy. Pierwszy sezon, więc obserwacje skąpe, ale najlepiej radzą sobie cisy. Derenie i hortki szybko zwieszają listki, nie wiem czy nie trzeba będzie przesadzić, mimo nawodnienia. Zobaczymy. Pontyjska to samo. Po azaliach japońskich nie widzę, żeby miały źle, ale to też ich początki u mnie, więc nie wiem jak będzie dalej. Hakone na pewno rośnie przy brzozach dużo gorzej, niż w innych miejscach. Ładnie rośnie stipa i rozchodniki, ale niestety większość brzóz mam w miejscach cienistych

April, odchudzanie to łatwa sprawa, jeśli się chce Warunek jest jeden - dietę trzyma się do końca życia. Jeśli się tego nie rozumie, to nie ma co zabierać się za odchudzanie.
Co do czarnoziemu, znajomy Ukrainiec powiedział mi, że u nich w ogrodzie czarnej ziemi na metr Buuu...

Ania, mam wizję, że hej Szkoda, że do wiosny tyle czasu;D Póki co załamują mnie cebule, nie znoszę jak jest zimno i mokro, a nakupowałam tyle, że szkoda gadać. No ale jest i dobra wieść - w końcu mam donice na tulipany, uff.

Jola, pokaż! Mój małżonek też właśnie zmajstrował mi komin, na czapkę szafirową jeszcze czekam Mrau mrau, uwielbiam te wełenki!

KOchana dziękuję Ci za relację Do pisania jakoś zebrać sie nie mogłam, ale cały czas podczytuję i oglądam. I dziekuję Ci za dzisiejsze zdjęcia są cudne. Dyskusje dzisejsza czytałam na telefonie jadąc samochodem... o mało się ze śmiechu nie posikałam
NIezła jesteś, trzymam kciuki za nową rabatę. ... Może jednak i ja swoją zrobie tarasową w tym roku??? Muszę tylko znaleźć kulki w różnych wyspokościach
Jamroczek 20:42, 13 paź 2016

Jeszcze jedno pytanie dotyczące klonów ☺
Kupowałaś je stacjonarnie czy w necie? Asia
lindsay80 20:50, 13 paź 2016

jak ja moglam te donice zapomnieć, przepięknie masz przed wejściem!
A te drewniane to kupione czy robione?
UrsaMaior 20:57, 13 paź 2016

Aga, no ja taka właśnie w gorącej wodzie kąpana jestem Gorzej jak tych cisów nie znajdę haha, to dopiero będzie dramat Szukaj kulek, od razu inaczej się zrobi. U mnie po ich wsadzeniu nagle ogród się wypełnił i jakoś tak się...uogrodowił

Asia, Jordana kupiłam w Acroconie, tego żółciutkiego z fotki u jakiejś handlarki na targu, a resztę w lokalnych ogrodniczych, jak się akurat przypadkowo trafiły. Z netu to raczej mikromałe przychodzą.

UrsaMaior 21:00, 13 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
jak ja moglam te donice zapomnieć, przepięknie masz przed wejściem!
A te drewniane to kupione czy robione?

Dzięki, kochana jesteś Te donice powstały z resztek po budowie ogrodzenia, stolarz zmyślny był i powiedział, że mi wyspawa ramy i zagospodaruje to co zostało. Wyszły 4 sztuki, po 60 cm i 40 cm wysokości. Lubię je bardzo. Facet ostrzegał, że dno może przegnić i że ziemia potrafi wypychać deski, ale póki co nic złego się nie dzieje. Dno zabezpieczone, ściany też, mam nadzieję, że będzie dobrze.
Jamroczek 21:45, 13 paź 2016

Asia, Jordana kupiłam w Acroconie, tego żółciutkiego z fotki u jakiejś handlarki na targu, a resztę w lokalnych ogrodniczych, jak się akurat przypadkowo trafiły. Z netu to raczej mikromałe przychodzą.

O ja cie że też u mnie nie ma takich handlarek☺ jestem z okolic Łodzi ☺
Asia
UrsaMaior 21:46, 13 paź 2016

Asia, do Warszawy daleko nie masz
lindsay80 22:00, 13 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

Dzięki, kochana jesteś Te donice powstały z resztek po budowie ogrodzenia, stolarz zmyślny był i powiedział, że mi wyspawa ramy i zagospodaruje to co zostało. Wyszły 4 sztuki, po 60 cm i 40 cm wysokości. Lubię je bardzo. Facet ostrzegał, że dno może przegnić i że ziemia potrafi wypychać deski, ale póki co nic złego się nie dzieje. Dno zabezpieczone, ściany też, mam nadzieję, że będzie dobrze.

A masz je od spodu czymś wyłożone?
UrsaMaior 22:06, 13 paź 2016

Tak, na dnie jest warstwa styropianu, gruba folia budowlana i odpływy z plastikowych rurek zalanych wokół czymś tam (jakimś klejem chyba) dla uszczelnienia. Na to keramzyt, ziemia i rośliny.
Jamroczek 22:07, 13 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)
Asia, do Warszawy daleko nie masz

No tylko jakbym zapowiedziała w domu, że jedziemy do Warszawy po drzewka to rodzina powiedziałaby, że do końca sfiksowałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies