Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

April 14:28, 27 cze 2019

Obejrzałam sobie tą lilię Luxor. Myślę że ona jest trudna bo jest dwubarwna. Nie dziwię ci się że nie przypadła do gustu.
UrsaMaior 15:00, 27 cze 2019

April napisał(a)

Ok. mam słoneczniczka od Kwartecika. On bardziej cytrynek. Zobaczymy, bo jeszcze u mnie nie kwitł

On chłodny, cytrynkowy. Bardzo fajny
Kasia_CS 15:11, 27 cze 2019

April napisał(a)
No a jak u mnie byłyście to nikt się nie zgłaszał po ostrogowca

haha, pół ogrodu byśmy wyniosły przecież
TAR 15:35, 27 cze 2019

ta moja lilia ni to banan ni słonce. nie jest wysoka. czekam na wysokie az sie rozwina, ciekawe co nawymodzilam z zakupem jedna juz jest bladoróżowa perłowa, podobny kolor do tej tawulki Izowej i jedna żółta. moze jakas ciemna tez sie trafi.
Mary 18:42, 27 cze 2019

inka74 napisał(a)
Dziewczyny - czy którakolwiek z was nie ma przypadkiem tojeści orszelinowatej? To takie białe kwiatki, ładnie się przebarwia jesienią. Popularnie zwana lisimi ogonami. Jakby którakolwiek miała lub spotkała w ogrodniczym - będę wdzięczna za sadzonkę.

Iza - czy tobie przywieźć floksa? Kolor fiolet z białym środkiem. Jest na pierwszym zdjęciu w wizytówce na środku owalnej. dorasta do ok. 80 cm wysokości. Mączniaka u mnie na nim nie zanotowałam aczkolwiek nie wykluczam, to floks.

Wypieliłam tojeść w ubiegłym roku . Do donic część wsadziłam w zeszłym roku i coś w tych donicach jeszcze się pokazuje. Sprawdzę i u Ciebie napiszę.
Gosiek33 18:53, 27 cze 2019

inka74 napisał(a)
Dziewczyny - czy którakolwiek z was nie ma przypadkiem tojeści orszelinowatej? To takie białe kwiatki, ładnie się przebarwia jesienią. Popularnie zwana lisimi ogonami. Jakby którakolwiek miała lub spotkała w ogrodniczym - będę wdzięczna za sadzonkę.

Iza - czy tobie przywieźć floksa? Kolor fiolet z białym środkiem. Jest na pierwszym zdjęciu w wizytówce na środku owalnej. dorasta do ok. 80 cm wysokości. Mączniaka u mnie na nim nie zanotowałam aczkolwiek nie wykluczam, to floks.

Rośnie u mnie i chyba go przybywa pomimo walki i innymi tojeściami kropkowanymi. Choć kawałak pewno da się ukopać
tulucy 19:18, 27 cze 2019

Iwonka tojeść Ci dam, całą donicę nawet, bo ona musi w ograniczniku siedzieć

"Czarne" lilie u mnie to Landini, przypuszczam, że Jola ma te same

Jolaaaa, ostrogowca Twojego też bym chciała, jak masz siewki

Coś komuś ode mnie jeszcze? Asia, może mi się uda mojego ostrogowca ukopać już... Zamiarowuję opryskać na komary
April 19:50, 27 cze 2019

Lucy, to nie Landini. Landini też mam, jest mniejsza i ciemno bordowa. To są azjatki Nightrider, duuużo ciemniejsza.
tulucy 19:58, 27 cze 2019

Jola a pachną??????
April 20:00, 27 cze 2019

Nie wiem, pójdę powąchać. Chwila