Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 11:30, 27 cze 2019

Dziewczyny, Anka mi właśnie zasiała ziarno niepokoju. Wg niej Europy są na środku tej rabaty i dopiero zaczynają kwitnienie... Już teraz zgłupiałam, pamiętam, że szukałyśmy i kupiłyśmy nie to co miało być. Niech to szlag...

EDIT: jeszcze mi America dzwoni, ale nie wiem...
UrsaMaior 11:31, 27 cze 2019

April napisał(a)
Może jednak u Izy mają więcej światła to jaśniejsze.

A u mnie zaczynają czarne lilie. No powiedzmy, bordowe

O borze zieloniutki, ja też takie chcę! Piękne!
mrokasia 11:32, 27 cze 2019

Kurka, April, te lilie w hortkach są boskie! Jak nie lubię lilii tak to zestawienie jest super!
April 11:51, 27 cze 2019

A ja lubię lilie. Teraz kwitną wszystkie trąbkowe przy tarasie, w tej granitowej donicy. Zapach jest mega, budzi mnie nad ranem. Otwieram sobie balkon na szerokość i jeszcze sobie trochę dosypiam, delektując się tym zapachem.
Jedni piją kawę na tarasie przed wyjściem do pracy, jak leżę w fotelu do masażu i wącham lilie

mrokasia 11:52, 27 cze 2019

April napisał(a)

A ja lubię lilie. Teraz kwitną wszystkie trąbkowe przy tarasie, w tej granitowej donicy. Zapach jest mega, budzi mnie nad ranem. Otwieram sobie balkon na szerokość i jeszcze sobie trochę dosypiam, delektując się tym zapachem.
Jedni piją kawę na tarasie przed wyjściem do pracy, jak leżę w fotelu do masażu i wącham lilie

Mnie zapach lilii drażni. Ale widok masz boski!
April 11:56, 27 cze 2019

Dzięki Asiu.

Wiem, że nie każdy znosi zapach lilii, niektórzy nawet potrafią zemdleć np pamiętam na jakiejś komunii.
Ale taki rozproszony w ogrodzie, szczególnie dzisiaj jak popadało i zaczęło rano parować. No ja miałam problem żeby wyjść do pracy.
UrsaMaior 12:02, 27 cze 2019

Ja uwielbiam i lilie i zapach W zeszłym roku posadziłam i ładnie kwitły, szczególnie dwie żółte, na które mnie namówiła jakaś babcia na targach. Wglądała mi na zaprawioną działkowiczkę, więc kupiłam. Boszszsz jak pachniały! W całym ogrodzie się niosło!
April 12:03, 27 cze 2019

No właśnie, w ogrodzie fajnie, w zamkniętym pomieszczeniu nie koniecznie. Może zemdlić.
inka74 12:11, 27 cze 2019

Czarna lilia boska. I super wygląda z Anabelką. Uwielbiam pachnące lilie ale na dworzu. W domu mnie drażni ten zapach. Niestety te drobnokwiatowe u mnie nie pachną a są takie urocze.
makadamia 12:14, 27 cze 2019

April napisał(a)
Dzięki Asiu.

Wiem, że nie każdy znosi zapach lilii, niektórzy nawet potrafią zemdleć np pamiętam na jakiejś komunii.
Ale taki rozproszony w ogrodzie, szczególnie dzisiaj jak popadało i zaczęło rano parować. No ja miałam problem żeby wyjść do pracy.

Wcale się nie dziwię. ja też nosa nadstawiałam, jak siedziałyśmy na tym tarasie
U siebie mam problem, żeby wejść do domu jak lipy kwitną.

Co w sumie jest dość dziwne, bo mam zatkane zatoki i słaby węch