Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

mrokasia 21:36, 23 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Dziewczyny, dziś tyrałam na szpadlu u Kwarteta. Niniejszym odwołuję wszelkie złe słowa na temat mojego piaseczku. Jest on najlepszym piaseczkiem, cudownym piaseczkiem, czyściutkim, mięciutkim i żółciutkim piaseczkiem, a nie jakąś paskudną, szarą glinianą masą, której się w żaden sposób nie da wykopać! Ja nie wiem jak Kwartet ten ogród założył, chyba ma jaki pakt z niepowiemkim;D

Jestem tego samego zdania na temat piachu. W biurowym mam glinę i to jest katorga. Zdecydowanie wolę użyźniać swój piach.
tulucy 21:45, 23 lip 2019

Ja tam wolę moją glinę...
UrsaMaior 22:10, 23 lip 2019

Łucja, Ty masz jakąś inną. U Anki taki szary śmierdxiuch jest.
tulucy 22:14, 23 lip 2019

Eeee nie kopałyśmy dziś nic z tej rabatki pośrodku, tam gdzie dereń i te jeżówki, co Wam się podobały. Tam jest totalna glina. Reszta już urobiona i rozluźniona.
tulucy 22:16, 23 lip 2019

Dałaś radę posadzić? Bo wiesz, jak mnie sąsiad spyta, cobym prawdę mogła mówić
UrsaMaior 23:06, 23 lip 2019

U Anki tak, u mnie jutro, bo dzis już za ciemno. Ale hosta ustawiona. Niesamowita jest!
inka74 14:15, 24 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Dziewczyny, dziś tyrałam na szpadlu u Kwarteta. Niniejszym odwołuję wszelkie złe słowa na temat mojego piaseczku. Jest on najlepszym piaseczkiem, cudownym piaseczkiem, czyściutkim, mięciutkim i żółciutkim piaseczkiem, a nie jakąś paskudną, szarą glinianą masą, której się w żaden sposób nie da wykopać! Ja nie wiem jak Kwartet ten ogród założył, chyba ma jaki pakt z niepowiemkim;D
Hehe, to wiesz już jaką radochę mamy wkopując roślinki i dlaczego wkopanie zajmuje tyle czasu Ale glina ma też swoje plusy. Dosyć dobrze wodę trzyma. Tylko jak nie rozluźnisz odpowiednio to rośliny mogą być w wersji stawowej pływającej.
UrsaMaior 14:24, 24 lip 2019

Ty też masz taką glinę? Dżizas, współczuję rycia, zdrowie trzeba mieć do tego!
TAR 14:24, 24 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Łucja, Ty masz jakąś inną. U Anki taki szary śmierdxiuch jest.

w 2 miejscach od lasu tez mam tego smierdziucha. u mnie kopara ile mogla wybrala i sypnełam na to żyzna. musze zerknąć do badan geologa co to za typ gruntu. podziwiam, nielatwo to kopac.
inka74 14:30, 24 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Ty też masz taką glinę? Dżizas, współczuję rycia, zdrowie trzeba mieć do tego!
Niestety podobna mam. Jestem w stanie bez kilofa wykopać dołek maks. na głębokość szpadla. Bo mniej więcej tyle ziemi było dowiezione i przeoranie glebogryzarką z moją normalną. Więc wierzch jest w miarę luźny. Jak głębszy dołek to idą w ruch widły do spulchnienia i woda bo łatwiej się cokolwiek robi jak jest mokre. Tylko, że wtedy to co wyciągam jest diabelnie ciężkie i tylko 3/4 taczki mogę targnąć.