Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

beata_m 10:07, 08 gru 2015

Iwk4 napisał(a)
Jakiś czas temu przywiozłam skrzyneczkę z różami, co postawiłam latem na grobie rodziców.
Miały zrobić kaput, a one całe w liściach, zielone, zabierajæ się za dalszą wegetację.
Więc przekopałam kawałek rabaty, którą wiosną planuję na warzywa zagospodarować. Posadziłam tam róże ze skrzyneczki w ziemię kompostową. Następne 3 róże. NN. Miniaturowe. Kopanie, sadzenie, grabienie, podlewanie. Niby nic dziwnego poza faktem, że jest 7 grudnia.
Zadołowałam bukszpany w doniczkach - sadzonki do ukorzenienia.
Mają się dobrze.
Uprzątnęłam narzędzia, wygrabiłam trawnik. Nadaje się do koszenia
Zwariowana pogoda.
Dekoracje świąteczne nie pasują do tych wiosennych anomaliów w moim ogrodzie.

hihih Iwonka u Ciebie zawsze pracowicie a co do dziwów u mnie czosnki mają pewnie z 10cm, i też jestem zielona co z nimi zrobić czy nie ruszać czy czymś przykryć?!?!

pozdrawiam cieplutko
Kacha123 10:19, 08 gru 2015

Ozdoby świąteczne cudne. Jestem pod wrażeniem bombek - ile to pracy na taki efekt! A wiosna w ogrodzie powala. Pozdrawiam
GorAna 10:20, 08 gru 2015

Iwonko, śliczne dekoracje świąteczne....muszę i ja coś zdziałać
Pozdrawiam
Iwk4 23:44, 08 gru 2015

Kasiu, Aniu, dekoracje nadal na tapecie. Nadal ślęczę nad bombkami. Sama dla siebie połączyłam biel ze srebrem.

Dziś zrobiłam na zamówienie złoto-białą i bardzo mi się spodobało to połączenie. Jednak to złoto do mnie przemówiło. Na drugi rok się chyba ozłocę, bo teraz już nie zdążę.
Iwk4 23:49, 08 gru 2015

beata_m napisał(a)

... a co do dziwów u mnie czosnki mają pewnie z 10cm, i też jestem zielona co z nimi zrobić czy nie ruszać czy czymś przykryć?!?!
pozdrawiam cieplutko

U mnie czosnków nie zauważyłam, ale je późno sadziłam.
Przykrycie przy dodatniej temperaturze przyspieszy wegetację. Trzeba czekać. Same anomalia pogodowe.
Szczerze nie wiem, co z tego wiosną będzie...
Iwk4 23:50, 08 gru 2015

kamila66 napisał(a)
Iwonko u mnie też "wiosennie" czosnki mają po 15 cm

Kamilko, wpadłam do ciebie je odnaleźć. Znalazłam oznaki wiosny zimą. Tak samo, jak u mnie. No cóż, musimy czekać do wiosny. Nie wiadomo, co nam "zima" przyniesie jeszcze.
Iwk4 23:54, 08 gru 2015

Dominika11 napisał(a)
no to nie obijasz się
Faktycznie pogoda dość dziwna jak na grudzień, ale ja nie narzekam.

Dominiko, kto się obijał w październiku (w domyśle: Ja ), musi nadrabiać w grudniu. Dobrze, ze już narzędzia pochowałam, bo ciągle czekały na dalsze prace ogrodowe grabie, widły, szpadel, ...
Też się cieszę, jak nie ma dużych mrozów, nie lubię tych dni, gdy jest -20 stopni. Oby było ich jak najmniej
lindsay80 08:33, 09 gru 2015

Biało-złota bombka jest przepiękna, z chęcią bym ją przygarnęła - super Ci to wychodzi! Przyszły właściciel na pewno będzie zadowolony.
Muszę lecieć zobaczyć czy i moje lilie wylazły, wczoraj widziałam tylko, że niektóre krokusy wystawiły nieśmiało łepki, a ja teraz kamień rozsypuję w tych miejscach, pogoda taka, że można to robić.
malkul 09:53, 09 gru 2015

podziwiam te twoje zdolne sprawne rączki , kótre potrafią wyczarować tak pikne bombki
szemusia 19:41, 09 gru 2015

Iwk4 napisał(a)

Dziś zrobiłam na zamówienie złoto-białą i bardzo mi się spodobało to połączenie. Jednak to złoto do mnie przemówiło. Na drugi rok się chyba ozłocę, bo teraz już nie zdążę.

Też bym chciała miec takie zdolności... Podziwiam Was Kobietki za cierpliwość, bo chyba waśnie cierpliwości mi najbardzije prakuje przy takich pracach...
Iwonko, cudne ozdoby tworzysz Kiedy Ty znajdujesz na to czas?!
Pozdrawiam, ja ciągle w biegu...