Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

zbigniew_gazda 08:29, 07 paź 2014

Cześć Iwonko. Wpadam z rewizytą. Wierzby nie żałuj i wytnij. Może posadź świerka w to miejsce albo inne ozdobne liściaste. Piękny u Ciebie Morning Light. Każda trawa pasuje do hortensji np. zebrinus jest też niezły, rozplenica japońska. Wielkiego parkingu nie musisz robić bo to nie przychodnia jest. Ale wygodny manewr musi być zapewniony. Pozdrówka.
Janina 10:27, 07 paź 2014

Iwonko przyszłam się przywitać jak otworzyłam Twój wątek to okazało się że ja u Ciebie już byłam ale nie zostawiłam śladu. Pozdrawiam serdecznie.
Malgosik 15:24, 07 paź 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Cześć Iwonko. Wpadam z rewizytą. Wierzby nie żałuj i wytnij. Może posadź świerka w to miejsce albo inne ozdobne liściaste. Piękny u Ciebie Morning Light. Każda trawa pasuje do hortensji np. zebrinus jest też niezły, rozplenica japońska. Wielkiego parkingu nie musisz robić bo to nie przychodnia jest. Ale wygodny manewr musi być zapewniony. Pozdrówka.

to u mnie chyba przychodnia
ale jak się rodzina zjeżdża to mam z moimi przynajmniej 6 aut na parkingu, a droga dojazdowa jest wąska
jest gdzie wykręcić i dobrze nam z tym
taki parking już gotowy kupiliśmy i na rękę nam to
Iwk4 16:22, 07 paź 2014

zbigniew_gazda napisał(a)

Miło mi Ciebie Zbyszku gościć w moim ogródku. Trafiłeś na problem typu: wyciąć - nie wyciąć i pomagasz mi w decyzji. Zawsze będzie miejsce na coś lepszego. Dekalog Danusi:

punkt 6. Jak coś zmieniasz, nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

Przychodni wprawdzie nie mam, ale podwórko wcale nie jest takie duże. Jak przyjeżdża syn, stawia samochód pod domem, a Monż wtedy ma utrudniony wyjazd z garażu.
Głupie przepisy budowlane zmusiły nas, aby tak bezsensownie postawić ten garaż. Chcieliśmy przy granicy działki i nie dało się ...
Musze dobrze to przemyśleć, bo chciałabym trochę na nasadzenia ukraść.
Iwk4 16:25, 07 paź 2014

Malgosik napisał(a)

to u mnie chyba przychodnia
ale jak się rodzina zjeżdża to mam z moimi przynajmniej 6 aut na parkingu, a droga dojazdowa jest wąska
jest gdzie wykręcić i dobrze nam z tym
taki parking już gotowy kupiliśmy i na rękę nam to

Małgosiu, to ty musisz mieć dużą działkę. Moja ma zaledwie 862 metry kwadratowe. W tym dom i garaż i niewiele zostaje. Musze jeszcze wygospodarować miejsce na podjazd, bo trawa mi nigdy nie urośnie, jak będzie często ujeżdżana i do tego latem susza. A o połaciach trawnikowych mogę zapomnieć.
Iwk4 16:35, 07 paź 2014

Malgosik napisał(a)
Iwonko masz tu dużo miejsca na parking. Wygodnie by było zaparkować pod ścianą domu i wykręcić tyłem w stronę garażu. Najlepiej jakbyś zrobiła rzut.
Na moim parkingu zmieści się 9 samochodów
Nie musisz mieć takiego dużego, ale możesz im przygotować takie miejsce, placyk na wpół ażurowy, niekoniecznie wykostkowany.

Małgosiu, na dzień dzisiejszy potrzebuję wygodny dojazd do garażu, a właściwie wyjazd, bo wtedy trzeba wycofać, aby z posesji wyjechać przodem i do tego jedno - dwa miejsca parkingowe. Najlepiej zrobię plan z wymiarami, ale to troszkę potrwa. Nie chciałabym się zabetonować, bo tam wychodzą dwa okna z jadalni i kuchni. Jak siedzę w salonie, to patrzę przez okno w jadalni. Wprawdzie widzę korony drzew, ale lubię to.
Iwk4 16:36, 07 paź 2014

Janina napisał(a)
Iwonko przyszłam się przywitać jak otworzyłam Twój wątek to okazało się że ja u Ciebie już byłam ale nie zostawiłam śladu. Pozdrawiam serdecznie.

Witam Janinko w moim ogrodzie i zapraszam częściej
Napia 18:32, 07 paź 2014

To chyba dobry pomysł, aby rozrysować podwórko tak jak Ty to sobie wyobrażasz, bo gdy patrzę na podwórko to mam wrażenie, że miejsca jest sporo. I koniecznie podaj wymiary, bo bez nich trudno
Miskanty śliczne w zestawieniu z hortkami rozważam podobne zestawienie trawy i hortensji, ale jeszcze się nie zdecydowałam, jaka to miałaby być trawa więc będę śledzić, co dzieje się u Ciebie
Napia 18:32, 07 paź 2014

Malgosik 21:12, 07 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Małgosiu, to ty musisz mieć dużą działkę. Moja ma zaledwie 862 metry kwadratowe. W tym dom i garaż i niewiele zostaje. Musze jeszcze wygospodarować miejsce na podjazd, bo trawa mi nigdy nie urośnie, jak będzie często ujeżdżana i do tego latem susza. A o połaciach trawnikowych mogę zapomnieć.

Moja działka ma jakieś 874 m2
Tylko że jest podłużna i tył domu stoi 3 m od granicy a przód 4 m od granicy działki. Na 1 boku mam parking, a na 2 ogród (jeśli tak to można nazwać).