Cześć Iwonko. Wpadam z rewizytą. Wierzby nie żałuj i wytnij. Może posadź świerka w to miejsce albo inne ozdobne liściaste. Piękny u Ciebie Morning Light. Każda trawa pasuje do hortensji np. zebrinus jest też niezły, rozplenica japońska. Wielkiego parkingu nie musisz robić bo to nie przychodnia jest. Ale wygodny manewr musi być zapewniony. Pozdrówka.
to u mnie chyba przychodnia
ale jak się rodzina zjeżdża to mam z moimi przynajmniej 6 aut na parkingu, a droga dojazdowa jest wąska
jest gdzie wykręcić i dobrze nam z tym
taki parking już gotowy kupiliśmy i na rękę nam to
Miło mi Ciebie Zbyszku gościć w moim ogródku. Trafiłeś na problem typu: wyciąć - nie wyciąć i pomagasz mi w decyzji. Zawsze będzie miejsce na coś lepszego. Dekalog Danusi:
Przychodni wprawdzie nie mam, ale podwórko wcale nie jest takie duże. Jak przyjeżdża syn, stawia samochód pod domem, a Monż wtedy ma utrudniony wyjazd z garażu.
Głupie przepisy budowlane zmusiły nas, aby tak bezsensownie postawić ten garaż. Chcieliśmy przy granicy działki i nie dało się ...
Musze dobrze to przemyśleć, bo chciałabym trochę na nasadzenia ukraść.
Małgosiu, to ty musisz mieć dużą działkę. Moja ma zaledwie 862 metry kwadratowe. W tym dom i garaż i niewiele zostaje. Musze jeszcze wygospodarować miejsce na podjazd, bo trawa mi nigdy nie urośnie, jak będzie często ujeżdżana i do tego latem susza. A o połaciach trawnikowych mogę zapomnieć.
Małgosiu, na dzień dzisiejszy potrzebuję wygodny dojazd do garażu, a właściwie wyjazd, bo wtedy trzeba wycofać, aby z posesji wyjechać przodem i do tego jedno - dwa miejsca parkingowe. Najlepiej zrobię plan z wymiarami, ale to troszkę potrwa. Nie chciałabym się zabetonować, bo tam wychodzą dwa okna z jadalni i kuchni. Jak siedzę w salonie, to patrzę przez okno w jadalni. Wprawdzie widzę korony drzew, ale lubię to.
To chyba dobry pomysł, aby rozrysować podwórko tak jak Ty to sobie wyobrażasz, bo gdy patrzę na podwórko to mam wrażenie, że miejsca jest sporo. I koniecznie podaj wymiary, bo bez nich trudno
Miskanty śliczne w zestawieniu z hortkami rozważam podobne zestawienie trawy i hortensji, ale jeszcze się nie zdecydowałam, jaka to miałaby być trawa więc będę śledzić, co dzieje się u Ciebie
Moja działka ma jakieś 874 m2
Tylko że jest podłużna i tył domu stoi 3 m od granicy a przód 4 m od granicy działki. Na 1 boku mam parking, a na 2 ogród (jeśli tak to można nazwać).