Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Nallar 16:39, 20 paź 2014

Uf... biegłam bardzo szybko, aby załapać się na kawałek tego cudnie udekorowanego torcika, zdążyłam.
Prezenty imponujące, a Wy jako para.....nic dodać nic ująć. Gratuluję raz jeszcze.
Viola 17:16, 20 paź 2014

Iwonko, stu lat Wam życzę szczęśliwego pożycia Piękna z Was para. Prezent pierwsza klasa. Pomysł z bluszczem w donicy też mi się podoba A mój komentarz do tortu jest taki, że róże mocne głowy mają, jak na ajerkoniaku trzeci dzień już jadą
Iwk4 17:58, 20 paź 2014

anabuko1 napisał(a)

Najpierw Gratuluję wspólnych przeżytych lat!!
I życzę wszystkiego co najlepsze,najwspanialsze aby jeszcze we wspólnych latach jeszcze było!!
Taki prezent będzie wspaniałą pamiątką na długie lata!!
a doniczka piękną

Aniu, święte słowa. Pamiątka, jak się patrzy Bardzo mnie ucieszył ten prezent.
Szwagierka myślała, że w tej donicy zostawię Rh, ja jej tłumaczę,że Rh nie przeżyje zimy. Druga szwagierka mnie poparła mówiąc: co ty, ogrodnika uczysz? Poczułam się dumna i doceniona. I fakt, że taki prezent wymyśliły. Sama bym takiej donicy nie kupiła, a że to pierwsza porządna, pójdę w tym kierunku, Danusia ma też w tym stylu. Nie wszystko musi być nowoczesne, a mojemu e-Musiowi tak się spodobała, że zaraz wczoraj pojechał po trawki i ziemię i cieszył się. Nawet chciał tam szmaragda posadzić - przez pół dnia go do niej przymierzał, ale to nie było to )
Iwk4 18:13, 20 paź 2014

Nallar napisał(a)
Uf... biegłam bardzo szybko, aby załapać się na kawałek tego cudnie udekorowanego torcika, zdążyłam.
Prezenty imponujące, a Wy jako para.....nic dodać nic ująć. Gratuluję raz jeszcze.

Ewuniu, smacznego
Dziękuję za miłe słowa.
Iwk4 18:17, 20 paź 2014

Viola napisał(a)
Iwonko, stu lat Wam życzę szczęśliwego pożycia Piękna z Was para. Prezent pierwsza klasa. Pomysł z bluszczem w donicy też mi się podoba A mój komentarz do tortu jest taki, że róże mocne głowy mają, jak na ajerkoniaku trzeci dzień już jadą

Violu, ile razy czytam, co piszesz, zawsze się uśmieję
Pijane róże, ha, ha, ha

Donicę obsadziłam tym, co miałam, zważywszy na to, żeby już nic specjalnie nie kupować, myślę, że wyszło dobrze Bluszcz też znalazłam w ogrodzie, tylko nie chce zwisać, gdzieś mi się wygina nie tam, gdzie trzeba. Wiosną zrobię na pewno poprawkę.
Iwk4 18:28, 20 paź 2014

Napia napisał(a)
Okazały prezent, a i donica śliczna. Pomysł na obsadzenie jej bluszczem i trawkami znakomity

Agnieszko, tak wyszło obsadzenie donicy:

Iwk4 18:47, 20 paź 2014

Przestało padać, więc wsadziłam moje (nasze) prezenty:
1) Rh catawbiense grandiflorum
2) 2 białe róże od mojego M (gdyby te cięte zbyt szybko uschły)
3) 5 stip (miały iść w róże czerwone przy tarasie, ale stwierdziłam, że teraz więcej będę widzieć ogród z przodu, niż z tarasu, więc dałam je między bukszpany i Rh)
4) tuję szmaragd, która miała iść w donicę, ale jej tam nie pasowało, więc poszła sobie do innych tuj
oraz przesadziłam 3 hortensje ogrodowe i 2 budleje, aby zrobić miejsce dla Rh.
W sierpniu posadzone budleje nie dawały oczekiwanego efektu, więc omijałam ten zakątek

Przymiarka:

Posadzony Rh:
Iwk4 18:51, 20 paź 2014

Moje białe róże wyglądają, jak miniaturki (NN)
Iwk4 18:58, 20 paź 2014

Wykopałam dziś dalię, przesadziłam miskanta LM przed róże, za nimi nie był widoczny

i widok z góry (tylko tyle da się uchwycić, resztę zasłania daszek )
Iwk4 19:03, 20 paź 2014

I w drugą stronę: