Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Malgosik 22:33, 20 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Małgosiu, trzecia wersja jest jeszcze lepsza, jedno stanowisko parkingowe starczy, w razie imprezy auta na podjeździe, ewentualnie na drodze bocznej wzdłuż posesji ( dojazd na pole tam jest). A tak swoją drogą na sobotnią imprezę goście przyszli pieszo ( większość mieszka na miejscu), a ci, co przyjechali, się zmieścili.

Zmniejszy się jeszcze ilość kostki, bo droga dojazdu będzie krótsza.
Iwk4 22:34, 20 paź 2014

Luki napisał(a)
Jeszcze tylko napisze, że kąty proste wprowadziłem celowo ze względu na upodobania Iwonki. Prosiła by spróbować połączyć jakoś łuki/koła z liniami prostymi. Zawsze można tych ostrych kątów w szybki i łatwy sposób się pozbyć.

Parkowanie na miejscu obok garażu dałoby się zrobić jeżeli podjazd wychodzi na lewo tak jak na 2 wersji i tej ostatniej z przesuniętym wjazdem na działke

Łuki, bardzo dobrze zrozumiałeś moje intencje. Najpierw były koła i łuki, potem przy tarasie linie proste, martwiłam się trochę o brak spójności, a linia wjazdu połączyła linie proste z łukami.
Zmieszczą się trzy drzewa na łuku? (może umbry? )
Malgosik 22:35, 20 paź 2014

prawdę mówiąc, to te zielone rośliny wzdłuż ścieżki wyobraziłam sobie w podwyższonej donicy, tak jak przy tarasie
Iwk4 22:36, 20 paź 2014

ana_art napisał(a)
zapomniałam napisać, że pomysł Łukasza bardzo fajny

Aniu, trzecia wersja chyba jeszcze lepsza?
Malgosik 22:37, 20 paź 2014

ja prawdę mówiąc nie wiem jak 3 jednakowe drzewa tam będą wyglądać, bo łuk jest niesymetryczny, rabata zakręca
osobiście widziałam tam tylko jedno
ale to tylko moja wyobraźnia

musiałabym poprzymierzać
Iwk4 22:38, 20 paź 2014

Malgosik napisał(a)
prawdę mówiąc, to te zielone rośliny wzdłuż ścieżki wyobraziłam sobie w podwyższonej donicy, tak jak przy tarasie

No to przyjdzie mi pójść na szaber, bo cegła mi się skończyła, a powinna być stara, nie nowa. Pomysł dobry z powtórzeniem donicy
Iwk4 22:42, 20 paź 2014

Malgosik napisał(a)
ja prawdę mówiąc nie wiem jak 3 jednakowe drzewa tam będą wyglądać, bo łuk jest niesymetryczny, rabata zakręca
osobiście widziałam tam tylko jedno
ale to tylko moja wyobraźnia

musiałabym poprzymierzać

Na drugim planie Łuki umieścił 3 "cosie", pomyślałam o drzewach, ale nie wiem do końca jeszcze.
Poczekam na plan Łukasza. Jak zobaczyłam jego projekt dla siostry, to bardzo mi się to podobało. Tylko kciuki trzymać, aby się udało , a ciebie Małgoś o bystre spojrzenie prosić. Zawsze masz jakieś pomysły dobre
Malgosik 22:52, 20 paź 2014

jeszcze tak sobie myślę, że bardziej mi odpowiadał samochód lekko odsunięty od kotłowni, w tej 1 wersji
wiadomo, że więcej kostki trzeba, ale przynajmniej można wyjść z kotłowni i jakoś tak wąsko mi się zdaje, ten narożnik taki ostry
może wybrać w tym miejscu coś pomiędzy tymi dwoma wersjami? czyli troszkę odsunąć od kotłowni
albo zrezygnować z tego miejsca, zostawić jego połowę, by częściowo wycofać z garażu, czyli wcofać troszkę przed drzwi do kotłowni
Malgosik 22:54, 20 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Na drugim planie Łuki umieścił 3 "cosie", pomyślałam o drzewach, ale nie wiem do końca jeszcze.
Poczekam na plan Łukasza. Jak zobaczyłam jego projekt dla siostry, to bardzo mi się to podobało. Tylko kciuki trzymać, aby się udało , a ciebie Małgoś o bystre spojrzenie prosić. Zawsze masz jakieś pomysły dobre

e tam
wielka mi sztuka komentować czyjeś wypociny
ale skoro chcesz to piszę co mi do głowy przychodzi, a Ty ewentualnie "wytniesz" co Ci nie pasuje
Malgosik 23:02, 20 paź 2014

ja jeszcze myślę o tym pniu świerkowym,
może dać przy nim dużą plamę biało zielonych host?
jak w ogrodzie bez trawnika