Pod berberysa, którego chcesz bardziej do tyłu przesunąć daj urzyce 'Silver Sceptre' lub 'Evergold'. Albo jakiegoś małego iglaczka typu jałowiec 'Limeglow' czy żywotnik 'Golden Tuffet'
Filip, właśnie u Ciebie sprawdzam, co nowego. Dziękuję za podpowiedź. Zadziwiające, jak pomysły lecą ci z rękawa. Na pewno wykorzystam twoją podpowiedź, tylko muszę pogooglować na te pomysły. Dzięki za wsparcie.
Fajnie, ze zaplanowane prace udało się wykonać. Podziwiam osoby, które mają chęć wykopywania przed zimą roślin. U mnie takich nie będzie, głównie z tego względu, że nie miałabym ich gdzie przechowywać. Tak więc ta praca odpada
Danusiu, na razie będą. Tych, których nie trzeba wykopywać wciąż mam za mało. Trochę w tym roku uzupełniłam zakupami rabatki, ale wciąż mało. M się cieszył, jak dostał od znajomego kłącza, a latem cieszyły oko. Więc jest cel sadzenia, póki co
Iwonko, dąb już pięknym drzewem jest, dobrze, że to ten prawdziwy polski, a nie dąb czerwony (który jesienią wprawdzie przebarwia się na czerwono, ale to ekspansywny, wręcz inwazyjny gatunek w Polsce i nie powinno się go sadzić, bo wypiera nasze rodzime dęby). Piękną obwódkę bukszpanową wyhodowałaś Pozdrawiam
Podobają mi się te propozycje w kolorach żółtego. Muszę zapamiętać. Zimą zrobię podsumowanie, co na jakiej rabacie dosadzić. Bo inaczej się pogubię I znowu pojadę do szkółki i kupię nie to, co bym chciała.
Agnieszko, o dęba walczył mój M , jak lew Ryczał normalnie, że nie da go wykopać. A przecież bez niego nawet bym nie dała rady. Więc będę się nim zachwycać i już