Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 15:46, 10 lis 2014

Ciąg dalszy ptaszków. Sama radość.
Loosiuu 15:58, 10 lis 2014

Pod berberysa, którego chcesz bardziej do tyłu przesunąć daj urzyce 'Silver Sceptre' lub 'Evergold'. Albo jakiegoś małego iglaczka typu jałowiec 'Limeglow' czy żywotnik 'Golden Tuffet'
Iwk4 16:16, 10 lis 2014

Filip, właśnie u Ciebie sprawdzam, co nowego. Dziękuję za podpowiedź. Zadziwiające, jak pomysły lecą ci z rękawa. Na pewno wykorzystam twoją podpowiedź, tylko muszę pogooglować na te pomysły. Dzięki za wsparcie.
bdan 16:35, 10 lis 2014

Fajnie, ze zaplanowane prace udało się wykonać. Podziwiam osoby, które mają chęć wykopywania przed zimą roślin. U mnie takich nie będzie, głównie z tego względu, że nie miałabym ich gdzie przechowywać. Tak więc ta praca odpada
Iwk4 16:49, 10 lis 2014

bdan napisał(a)
Fajnie, ze zaplanowane prace udało się wykonać. Podziwiam osoby, które mają chęć wykopywania przed zimą roślin. U mnie takich nie będzie, głównie z tego względu, że nie miałabym ich gdzie przechowywać. Tak więc ta praca odpada

Danusiu, na razie będą. Tych, których nie trzeba wykopywać wciąż mam za mało. Trochę w tym roku uzupełniłam zakupami rabatki, ale wciąż mało. M się cieszył, jak dostał od znajomego kłącza, a latem cieszyły oko. Więc jest cel sadzenia, póki co
AgnieszkaW 16:59, 10 lis 2014

Iwonko, dąb już pięknym drzewem jest, dobrze, że to ten prawdziwy polski, a nie dąb czerwony (który jesienią wprawdzie przebarwia się na czerwono, ale to ekspansywny, wręcz inwazyjny gatunek w Polsce i nie powinno się go sadzić, bo wypiera nasze rodzime dęby). Piękną obwódkę bukszpanową wyhodowałaś Pozdrawiam
Iwk4 17:08, 10 lis 2014

Loosiuu napisał(a)
Pod berberysa, którego chcesz bardziej do tyłu przesunąć daj urzyce 'Silver Sceptre' lub 'Evergold'. Albo jakiegoś małego iglaczka typu jałowiec 'Limeglow' czy żywotnik 'Golden Tuffet'

Podobają mi się te propozycje w kolorach żółtego. Muszę zapamiętać. Zimą zrobię podsumowanie, co na jakiej rabacie dosadzić. Bo inaczej się pogubię I znowu pojadę do szkółki i kupię nie to, co bym chciała.
Iwk4 17:10, 10 lis 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Iwonko, dąb już pięknym drzewem jest, dobrze, że to ten prawdziwy polski, a nie dąb czerwony (który jesienią wprawdzie przebarwia się na czerwono, ale to ekspansywny, wręcz inwazyjny gatunek w Polsce i nie powinno się go sadzić, bo wypiera nasze rodzime dęby). Piękną obwódkę bukszpanową wyhodowałaś Pozdrawiam

Agnieszko, o dęba walczył mój M , jak lew Ryczał normalnie, że nie da go wykopać. A przecież bez niego nawet bym nie dała rady. Więc będę się nim zachwycać i już
AgnieszkaW 17:20, 10 lis 2014

Iwonko, u mnie też kilka dębików w "dzikiej" części ogrodu rośnie
Malgosik 17:46, 10 lis 2014

Fajnie że masz już kompost i co przesiewać.
Ja ciągle czekam...
Zdjęcia ptaszków śliczne, zwłaszcza na niebieskim tle.