Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Ewkakonewka 18:20, 10 lis 2014

Róże dzielnie kwitną jeszcze Pogoda kapryśna, ale udało się podziałać, potrzeba była silniejsza hehehe.
Dorota123 18:21, 10 lis 2014

Czytam, że przesiewasz kompost, ja tego nie robię. Nawet jak są jakieś większe części roślinne to przecież przez zimę mają szansę się rozłożyć na rabatach, co innego wiosną, ale teraz szkoda sił. Zdjęcia bardzo lubię oglądać.
Iwk4 18:34, 10 lis 2014

Dorota123 napisał(a)
Czytam, że przesiewasz kompost, ja tego nie robię. Nawet jak są jakieś większe części roślinne to przecież przez zimę mają szansę się rozłożyć na rabatach, co innego wiosną, ale teraz szkoda sił. Zdjęcia bardzo lubię oglądać.

Dorotko, teraz stoję przed koniecznością: albo pozyskam trochę przesianego kompostu, albo kupię ziemię w workach do róż do ich zakopczykowania. Z mojego kompostu wydobyłam w tym roku sporo. Mam nadzieję, że choć troszkę jeszcze uda mi się pozyskać. W ziemię nie przesiewałam, dawałam tak, jak leci, ale do kopczyków muszę inaczej
Agania 19:39, 10 lis 2014

Iwk4 napisał(a)

Agatko, nie martw się, dadzą radę. 3 lata temu też wetknęłam w ziemię sadzonki takie tycie, w tym roku wyglądały wiosną tak:

Potem je latem przesadziłam i zrobiłam z nich obwódkę zawijaskową:

Wiosną przytnę, powinny moje buksy czuć się już lepiej.
A tu sadzonki czerwcowe po posadzeniu, ale chyba za gęsto je posadziłam i wiosną będę poprawiać. :

Wiesz jak się cieszę na widok twoich buksików, pięknie się zadomiły i są już u ciebie piękną ozdobą, tylko u mnie glina, ziemia nie taka jak u Ciebie, ale będę za nie trzymać kciuki, żeby przetrzymały zimę

lojalna_ 20:16, 10 lis 2014

Tyle fotografii troche mnie nie było a tutaj jest album do ogladania superrrr!

Ptaszki kochaja twój ogrod ...ja tez tak chce

Przedszkole bukszpanowe super ale tego masz

Ładnie jesiennie tak nastrojowo
Toszka 20:37, 10 lis 2014

Iwk4 napisał(a)

Iwonko, na tym zdjęciu zobaczyłam, że twoje buksy maja problem - miodówkę bukszpanową. Widać wzdęte, wykręcone listki.
Poczytaj https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/5-uprawa-bukszpanow
Malgosik 21:02, 10 lis 2014

też ją mam
myślę, czy da się ją zwalczyć bez chemii
Viola 21:09, 10 lis 2014

Toszka napisał(a)

Iwonko, na tym zdjęciu zobaczyłam, że twoje buksy maja problem - miodówkę bukszpanową. Widać wzdęte, wykręcone listki.
Poczytaj https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/5-uprawa-bukszpanow

Ale super plantacja bukszpanowa . Toszka, a gdzie Ty wzdęte listki widzisz, ja na takie rzeczy ślepa jestem ;(

A mam głupie pytanie do Was, czy można spróbować przez zimę ukorzenić gałązki bukszpanowe w garażu (około 15 stopni, widny)i na wiosnę wysadzić do gruntu? Pewnie nie, bo nikt tak nie robi. Ja jestem chciwa na te sadzonki, latem zrobiłam chyba z 60 malusich sadzoneczek, ale potrzebuję 3 razy tyle.
Bogdzia 21:20, 10 lis 2014

Viola napisał(a)

Ale super plantacja bukszpanowa . Toszka, a gdzie Ty wzdęte listki widzisz, ja na takie rzeczy ślepa jestem ;(

A mam głupie pytanie do Was, czy można spróbować przez zimę ukorzenić gałązki bukszpanowe w garażu (około 15 stopni, widny)i na wiosnę wysadzić do gruntu? Pewnie nie, bo nikt tak nie robi. Ja jestem chciwa na te sadzonki, latem zrobiłam chyba z 60 malusich sadzoneczek, ale potrzebuję 3 razy tyle.

W tamtym roku o tej porze posadziłam kilka na próbę i wszystkie sie ukorzeniły , w ziemi bez doniczek.
Iwk4 21:31, 10 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
Tyle fotografii troche mnie nie było a tutaj jest album do ogladania superrrr!

Ptaszki kochaja twój ogrod ...ja tez tak chce

Przedszkole bukszpanowe super ale tego masz

Ładnie jesiennie tak nastrojowo

Jolu, miałam dziś dzień wolny, to czas na fotki był
Byłam u ciebie podziwiać oświetlenie, super.