Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Mysza 22:19, 15 kwi 2015

Fajnie działasz ,tylko nie padnij nam pracusiu
Dużo jeszcze zostało do posadzenia, powodzenia i sił życzę
MirellaB 23:24, 15 kwi 2015

Iwonko, zdania podzielone lawenda i róże, a Ty jednak tak sadzisz.
Masz doświadczenie z takim połączeniem?
W programie "Maja w ogrodzie" ogrodnik odradzał takie sadzenie ze względu na ekspansywność lawendy, róże słabiej rosną.
Moje róże na razie nie mają towarzystwa, nie wiem co posadzić między nie.

Podobają mi się Twoje nowe proste rabaty wykończone krawężnikiem, bo też tak mam. Ja przy nich będę robiła kanciki, nawet już zaczęłam
inag 00:07, 16 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

Fotki jutro więc będą.

Trzymam za słowo!
inag 00:09, 16 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

pomógł mi na szybko nawieźć rabatę: dwie taczki obornika, dwie taczki kompostu, wszystko przekopane z rodzimą ziemią i tą z worka. Potem posadziliśmy róże i lawendę. Tego dziś nie planowałam, ale praca nabrała tempa, jak e-M się pojawił.

Fajnego masz tego "M"
Dorota123 08:06, 16 kwi 2015

Oj dzieje się u Ciebie. Nadązyć trudno. Pismo obrazkowe pbejrzałam.
Viola 09:16, 16 kwi 2015

Iwonka, rewolucja pełna parą, dobrze, że fachowcy są w porządku. Zaraz będzie 600 stron. Nie wierzę, ale lecisz z wątkiem. Pozdrówka zostawiam
Janina 09:17, 16 kwi 2015

Coraz pięknij masz wkoło domu, dużo pracy za Tobą ale efekty są widoczne. Pozdrawiam
kosolka 09:32, 16 kwi 2015

Co tu się wyprawia! Co zajrzę, to coś nowego! Pięknie będzie! Pozdrawiam Iwonko
Iwk4 20:00, 16 kwi 2015

bacowa napisał(a)
Wsadziłam do ziemi 42 szt.patyków hortensji, dzisiaj zaglądam, 41 szt. ma liście.
Wsadziłam też 40 szt.patyków perovskiej, zobaczę jak się ukorzeni.

Mają już listki, czy pękające pączki? U mnie są pączki. Ale to jeszcze nie znaczy, ze są już korzonki. Trzeba poczekać cierpliwie. Jeśli się teraz wyjmie dla sprawdzenia, to przerwą się mikroskopijne, cieniutkie korzonki i wszystko pójdzie na marne
Perovskiej jestem ciekawa. Podobno się ukorzenia.
Mojej perovskiej jakoś pewna nie jestem. Wydaje mi się, że nie odbije. Ale posadziłam ją na rabatę. Zobaczę, co dalej
Iwk4 20:15, 16 kwi 2015

gusiarz napisał(a)
Ale zmiany!!! Linie proste bardzo lubię ... i również mam obrzeża rabat z krawężników. To bardzo dobre rozwiązanie, bo nie zawsze jest czas na kancikowanie
Podoba mi się Iwonko twoja przechowalnia roślinek ... sporo tego. Ja dzisiaj robiąc porządki w szklarni sadzonkowałam siewki trawek... i też mam ich całkiem sporo. Z własnej produkcji 40 szt frosted curls i 30 szt stipy. Jestem z siebie dumna

Frosted Curls chyba się łatwo dzieli. Po posadzeniu zaraz jest bardzo sztywna, a dziś zauważyłam, jak zaczęła falować na wietrze
Agnieszka, te obrzeża z krawężników zapożyczyłam właśnie od Ciebie. Podobają mi się te kwadraty.