Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

iwonadm 08:03, 09 mar 2015

mi się podoba zestaw krem i fiolet
będę czekała na decyzję
Napia 08:39, 09 mar 2015

Iwonko, myślałam, że lions raczej w biel wpada i to by mi odpowiadało.Ten budyniowy odcień trochę się kłóci z moją koncepcją i dlatego poszukałam dla niego, a właściwie dla nich, bo to dwie róże, miejsca pod żółtą wielkokwiatową NN. Też powinno być dobrze
Bogdzia 08:41, 09 mar 2015

Z rózami nie pomogę wiec miłego tygodnia zyczę.
lojalna_ 16:58, 09 mar 2015

Napia napisał(a)

Hehe, serce sercem, ale muszę też mieć wzgląd na mojego M. ,który przesadza wszystkie nieszcześliwe pomyłki tegoż serca a tak na serio, myślę, że miejsce dla rapshody już prawie wybrane, na razie będą rosły same, a potem się zobaczy

Bez litosci badz zaraz pomysl o tych wszystkich meczach i olimpaiadach indawaj hihihihi
Ewkakonewka 21:36, 09 mar 2015

Też nie pomogę w wyborze, ale czytam, czytam
Napia 22:29, 10 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
Z rózami nie pomogę wiec miłego tygodnia zyczę.

Miłego Tobie również Chociaż zapowiadają ochłodzenie
Napia 22:30, 10 mar 2015

lojalna_ napisał(a)

Bez litosci badz zaraz pomysl o tych wszystkich meczach i olimpaiadach indawaj hihihihi

Napia 22:33, 10 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Też nie pomogę w wyborze, ale czytam, czytam

Myślę, że koncepcja już się wyklarowała Prawie ...
ewsyg 22:45, 10 mar 2015

Napia napisał(a)

Ewa, może na początek zdjęcie, żeby było mi łatwiej

Edenka została posadzona na środkowej części tej łamanej pergoli, dokładnie tam gdzie jeszcze leżą gałązki stroiszu. Po obu stronach znajdują się powojniki Jackmana, a rapshody in blue planowałam umieścić przed lewą, skrajną pergolą. Czytałam, że RB można przy mocniejszym cięciu prowadzić jak róże rabatowe i zastanawiam się teraz, czy zmieściłyby się wszystkie trzy, gdybym pozwoliła im jednak trochę urosnąć
Ale w grę wchodzi też druga opcja - tutaj tylko jedna RB a dwie pozostałe przy drugiej pergoli, na środku każdego przęsła, pomiędzy clematisem i jasminą.

Agnieszka, ja chyba zrobiłabym tak
zostawiłabym Edenke na środku, a jedna RB po lewej stronie a dwie po prawej ( ta jest chyba szersza). Ten powojnik mi tu nie pasuje, dużo fioletu. RB podsadziłabym Pashmina. Jest podobna do Edenki a niska . Całość różana przeplotłabym jakimś powojnikiem, ale nie tym. Jeszcze nie wiem jaki, chyba od różu. Edenke to bym raczej trawami podsadziła. Jutro jeszce pomyslę, dzisiaj już uciekam
Napia 23:02, 10 mar 2015

ewsyg napisał(a)

Agnieszka, ja chyba zrobiłabym tak
zostawiłabym Edenke na środku, a jedna RB po lewej stronie a dwie po prawej ( ta jest chyba szersza). Ten powojnik mi tu nie pasuje, dużo fioletu. RB podsadziłabym Pashmina. Jest podobna do Edenki a niska . Całość różana przeplotłabym jakimś powojnikiem, ale nie tym. Jeszcze nie wiem jaki, chyba od różu. Edenke to bym raczej trawami podsadziła. Jutro jeszce pomyslę, dzisiaj już uciekam

Ewa, dzięki za pomysły. Przy dłuższej części pergoli będą posadzone hortensje vanilia fraise, bo to akurat bardziej zacieniony fragment. Różami chciałam obsadzić tylko dwa krótsze fragmenty. Nad pashminą się zastanawiałam, ale to dopiero na jesień albo w przyszłym roku, bo mi się budżet rozjeżdża
Myślałam, by trzy RB posadzić przy lewej skrajnej pergoli, tak trochę w trójkącie. Z klematisem muszę pomyśleć, bo widzę, że ładnie ruszył i szkoda by mi go było przesadzać, ale może lepiej teraz niż później.
Miłych snów