Iwonko, myślałam, że lions raczej w biel wpada i to by mi odpowiadało.Ten budyniowy odcień trochę się kłóci z moją koncepcją i dlatego poszukałam dla niego, a właściwie dla nich, bo to dwie róże, miejsca pod żółtą wielkokwiatową NN. Też powinno być dobrze
Agnieszka, ja chyba zrobiłabym tak
zostawiłabym Edenke na środku, a jedna RB po lewej stronie a dwie po prawej ( ta jest chyba szersza). Ten powojnik mi tu nie pasuje, dużo fioletu. RB podsadziłabym Pashmina. Jest podobna do Edenki a niska . Całość różana przeplotłabym jakimś powojnikiem, ale nie tym. Jeszcze nie wiem jaki, chyba od różu. Edenke to bym raczej trawami podsadziła. Jutro jeszce pomyslę, dzisiaj już uciekam
Ewa, dzięki za pomysły. Przy dłuższej części pergoli będą posadzone hortensje vanilia fraise, bo to akurat bardziej zacieniony fragment. Różami chciałam obsadzić tylko dwa krótsze fragmenty. Nad pashminą się zastanawiałam, ale to dopiero na jesień albo w przyszłym roku, bo mi się budżet rozjeżdża
Myślałam, by trzy RB posadzić przy lewej skrajnej pergoli, tak trochę w trójkącie. Z klematisem muszę pomyśleć, bo widzę, że ładnie ruszył i szkoda by mi go było przesadzać, ale może lepiej teraz niż później.
Miłych snów