Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

ewsyg 20:29, 29 sty 2023

Dziękuję Agnieszko za informacje o różach.
Napia 11:59, 30 sty 2023

Alija napisał(a)

Agnieszko, piękne róże i tak zdrowo i bujnie rosną. Nie wierzę, że potrafisz ukatrupić jakąś różę.
U mnie róże są zbyt gęsto posadzone, mają mało miejsca, poza tym każda inna, nie wygląda to najlepiej, ale i tak je lubię.

Owszem Potrafię, ale bardzo staram się dobrze je traktować

U mnie też w niektórych miejscach są gęściej posadzone, daję im wtedy więcej obornika i na razie dają sobie radę

Uważam, ze róże zawsze wyglądają dobrze i czasami jedna podkreśla urok drugiej Tak ze zupełne się nie przejmuj, ważne, że Tobie się podobają
Napia 12:09, 30 sty 2023

April napisał(a)
Agnieszko, piękne masz różane egzemplarze. Chyba jednak o nie dbasz wbrew temu co piszesz bo są niesamowite. Ja mam Louise Odier i wiem jak może nędznie rosnąć na piasku pod sosną. Pachnie cudnie, niestety u mnie to rachityczny drapak. A posadzone mam dwie sadzonki w jeden dołek dla efektu. Nie wiem czy nie warto o nią zawalczyć i przesadzić... no dałaś mi do myślenia

Warto! I czasami przesadzenie daje niesamowity efekt. W ubiegłym roku przesadziłam Friedenslichty z miejsca, gdzie zaczynały zamierać, na nową rabatę, którą dobrze wcześniej przekopałam i wzbogaciłam kompostem i obornikiem. Jeszcze w tym samym sezonie zbudowały ładne krzaczki i wyglądały dużo lepiej, niż wcześniej przez pięć lat na poprzednim miejscu
Napia 12:12, 30 sty 2023

antracyt napisał(a)
Piękne te Twoje róże. Moją LO trochę źle posadziłam, zbyt blisko tui. Mam nadzieję, że się przebije i mimo wszystko weźmie za siebie, bo na przeprowadzkę nie ma już szans.

Za moimi różami rosną świerki i jodły, ziemia tam jest raczej słaba i mimo linii kroplującej, stale panuje tam susza, bo duże już drzewa ściągają całą wodę. Mimo to radzą sobie całkiem nieźle. może Twojej LO tez towarzystwo tui nie będzie przeszkadzać

Napia 12:12, 30 sty 2023

ewsyg napisał(a)
Dziękuję Agnieszko za informacje o różach.

Napia 15:09, 30 sty 2023

Ogród dzisiaj zaśnieżony i chociaż nie przepadam za zimą, to takie widoki sprawiają mi wielką radość

Anda 18:17, 30 sty 2023

Pięknie Jakos tak przyjaźnie wszystko wygląda. I chyba masz mało zabudowań dookoła. Fajne te pola za płotem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 21:32, 30 sty 2023

Agnieszko, jak tniesz r. J. Cartier?

L. Odier naj!, naj!
ewsyg 21:32, 30 sty 2023

Napia napisał(a)

Warto! I czasami przesadzenie daje niesamowity efekt. W ubiegłym roku przesadziłam Friedenslichty z miejsca, gdzie zaczynały zamierać, na nową rabatę, którą dobrze wcześniej przekopałam i wzbogaciłam kompostem i obornikiem. Jeszcze w tym samym sezonie zbudowały ładne krzaczki i wyglądały dużo lepiej, niż wcześniej przez pięć lat na poprzednim miejscu

O, jaka dobra wiadomość.
April 10:44, 01 lut 2023

Napia napisał(a)

Dobre wieści. Zawezmę się zatem, choć takich róż mam więcej, o które powinnam zadbać. Może nie wszystkie jednego sezonu ale... Lista planowanych prac się niebezpiecznie wydłuża