Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Agatorek 14:08, 12 sty 2023

hej Aga , mam nadzieję, że już zdrowiejesz)
Nie ma co się za wcześnie wyrywać z pracami ogrodowymi, trzeba mieć co robić później
Napia 19:21, 12 sty 2023

antracyt napisał(a)
Agnieszka, dużo zdrówka!
Moje drzewka owocowe też jeszcze nie bielone, co chwila mżawka mi przeszkadza.
ps. Jaka to sprawdzona odmiana pomidorów? Mąż w tym roku poprosił o malinowe, ale nie mam z nimi żadnego doświadczenia, nie mogę się na odmianę zdecydować.

Dzięki Kochana
Jeśli chodzi o pomidory, to w ubiegłym roku sprawdziło mi się kilka odmian - aussie, król Syberii, corazon - i tych ostatnich nasion nie mam. Corazon - to odmiana malinowa., która wgląda jak małe sakiewki. Nie widziałam ich u nas na targu, więc sama robię wysiewy
Napia 19:23, 12 sty 2023

Anda napisał(a)
Aga, również życzę Ci zdrowia.
Piwonie drzewiaste są piękne. Właściwie podobają mi sie wszystkie piwonie

Dzięki Ewa
Piwonie są absolutnie przepiękne. W poznańskim ogrodzie botanicznym rosną piwonie krzewiaste. Nie mogłam się na nie napatrzyć, gdy kiedyś tam byłam w okresie ich kwitnienia. Cudo
Napia 19:31, 12 sty 2023

Agatorek napisał(a)
hej Aga , mam nadzieję, że już zdrowiejesz)
Nie ma co się za wcześnie wyrywać z pracami ogrodowymi, trzeba mieć co robić później

Zdrowieję Dzisiaj pierwszy dzień w pracy i czuję go w całym ciele ale jutro po południu zaczynam weekend, co jest bardzo pocieszające I tak jak piszesz - nie ma sie co spieszyć, na wszystko przyjdzie czas Na prace ogrodowe także
Napia 19:50, 12 sty 2023

I jeszcze - dzisiaj w B... pojawiły si ładne ciemierniki, te najzwyklejsze, ale ładne i w bardzo dobrej cenie, chyba po 7 zł.
Gruszka_na_w... 19:56, 12 sty 2023

Długo Cię ta grypa trzymała w swoich szponach. Dobrze, ze powikłań nie przyniosła. Dbaj o siebie. Piwonie drzewiaste to dla mnie wyższa szkoła jazdy. Nie odważyłam się na uprawę.
Nasionka do warzywnika zakupiłam dzisiaj. Już nie mogę się doczekać wysiewów. To jeszcze 3 miesiące.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Napia 20:38, 12 sty 2023

Dziękuję Haniu, rzeczywiście mimo szczepienia grypa trzymała mnie dość długo, ale już jest lepiej

Kiedy kupowałam piwonię drzewiastą, nie miałam pojęcia, ze ona może być kapryśna, trudna lub sprawiać jakiekolwiek problemy. Posadziłam ja w miejscu wcale , jak się okazało, nie najlepszym dla piwonii, i czasami zapominałam ją podlewać. I odpukać - cały czas pięknie kwitnie

Idę do Ciebie, zobaczyć, co kupiłaś Może się zainspiruję
eda 17:59, 13 sty 2023

Napia napisał(a)
Od prawie dwóch tygodni walczę z grypą, a może to grypa próbuje mnie powstrzymać od ogrodowych działań, o których tak dużo tu na forum
Przyznaję, że w grudniu przed świętami kupiłam cebulki tulipanów - mam nadzieję, ze nie jestem jedyna i nie zdążyłam ich posadzić, co może uda mi się zrobić pod koniec tygodnia. Może
Czeka mnie pobielenie pni drzew owocowych i porządki, duże porządki - trzeba pościnać trawy, byliny, krzewy itd. I chociaż wiem, że pewne kwestie mogą poczekać, to z bieleniem powinnam się pospieszyć, żeby drzewka nie ruszyły .
Korzystając z tego, że jestem uziemiona, przeglądam strony sklepów z roślinami i planuję prace ogrodowe. Żadnych wielkich rewolucji w tym roku nie zamierzam, ale i tak czeka mnie sporo pracy, której zresztą, trzeba to uczciwie przyznać, nie mogę się doczekać

I na poprawienie nastroju kwiatki

Kwiatki baaardzo poprawiają nastrój piękne są
zdrówka posyłam bo dużo potrzeba bo zaraz nasze kochane szaleństwo się zacznie zbieraj siły Aga buziaki
Napia 20:12, 13 sty 2023

eda napisał(a)

Kwiatki baaardzo poprawiają nastrój piękne są
zdrówka posyłam bo dużo potrzeba bo zaraz nasze kochane szaleństwo się zacznie zbieraj siły Aga buziaki

Dziękuję za życzenia i dobre słowo Kwiatki ratują w taka pluchę, jaka u nas ostatnio. Na sobotę zapowiadają jedyny ładniejszy dzień, ale co najwyżej pospaceruje po rabatach. Może jakiesś dobre pomysły przyjdą mi do głowy
GorAna 22:00, 13 sty 2023

Agnieszko, czytam, że zmagasz się z wirusami
Na pocieszenie powiem Ci, że i ja nie mogę wykaraskać się od dobrych trzech tygodni z jakiejś infekcji
Pozdrawiam