Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 20:54, 19 sty 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mrokasia sadziła swoje cebulki w marcu. Doczekała się pięknego kwiecia. Trzymam kciuki za Twoje cebulki. Niech się spiszą na medal.

Jaka to piękna wiadomość Jeśli tak się stanie, zrobią mi wspaniałą niespodziankę
Napia 21:18, 19 sty 2023

ewsyg napisał(a)
Agnieszko pokaż mi proszę Twoją Jacquesa Cartiera i Louis Odier. Czy one faktycznie mają taki ładny i mocny zapach ?

Z zapachami jestem trochę na bakier - z tego, co zauważyłam, choć lepiej byłoby powiedzieć wywąchałam Louis Odier ma piękny zapach dawnych róż. Z kwiatów tej róży można robić przetwory. ja co prawda nie jestem fanką i szkoda mi ogałacać róże w pełni kwitnienia, ale moja znajoma robiła konfiturę z płatków.
Jacques Cartier również ma mocno wyczuwalny różany zapach.

Zdjęcia nie są z ostatniego sezonu, tylko z poprzednich. Na fotkach Louis Odier, a właściwie trzy posadzone niedaleko siebie.

Na tym zdjęciu Louis Odier znajduje się w samym środku w głębi, akurat pomiedzy kwitnieniami. Mam ją rozpiętą na stelażu i dodatkowo zakulkowaną.

Napia 21:30, 19 sty 2023

Jacques Cartier jest niewysoki, zwarty, nie łapie plamistości, jej kwiaty są mocne, nabite, osadzone nietypowo po kilka sztuk blisko siebie. Musze przyznać, że bardzo lubię tę różę

Tutaj stanowią górne piętro i dopiero zbierają się do kwitnienia.

Zdjęcie z innej perspektywy - Jacques Cartier znajduje się na pierwszym planie po lewej stronie.

Helen 07:13, 20 sty 2023

Wpraszam się w sezonie różanym
LIDKA 08:57, 20 sty 2023

Wątek nadrabiam. Piękne róże. I cała reszta. Oby do lata. Ciepło i kwiaty to najlepszy czas w ogrodzie.
Napia 21:09, 23 sty 2023

Helen napisał(a)
Wpraszam się w sezonie różanym

Zapraszam
Napia 21:11, 23 sty 2023

LIDKA napisał(a)
Wątek nadrabiam. Piękne róże. I cała reszta. Oby do lata. Ciepło i kwiaty to najlepszy czas w ogrodzie.

Róże kocham miłością namiętną, ale zdarza mi się niektóre ukatrupić, więc kiepski ze mnie opiekun Mimo wszystko jakoś sobie radzą
I dziękuję za miłe słowa
Alija 21:55, 23 sty 2023

Napia napisał(a)
Jacques Cartier jest niewysoki, zwarty, nie łapie plamistości, jej kwiaty są mocne, nabite, osadzone nietypowo po kilka sztuk blisko siebie. Musze przyznać, że bardzo lubię tę różę

Zdjęcie z innej perspektywy - Jacques Cartier znajduje się na pierwszym planie po lewej stronie.

Agnieszko, piękne róże i tak zdrowo i bujnie rosną. Nie wierzę, że potrafisz ukatrupić jakąś różę.
U mnie róże są zbyt gęsto posadzone, mają mało miejsca, poza tym każda inna, nie wygląda to najlepiej, ale i tak je lubię.
April 07:49, 24 sty 2023

Agnieszko, piękne masz różane egzemplarze. Chyba jednak o nie dbasz wbrew temu co piszesz bo są niesamowite. Ja mam Louise Odier i wiem jak może nędznie rosnąć na piasku pod sosną. Pachnie cudnie, niestety u mnie to rachityczny drapak. A posadzone mam dwie sadzonki w jeden dołek dla efektu. Nie wiem czy nie warto o nią zawalczyć i przesadzić... no dałaś mi do myślenia
antracyt 13:05, 24 sty 2023

Piękne te Twoje róże. Moją LO trochę źle posadziłam, zbyt blisko tui. Mam nadzieję, że się przebije i mimo wszystko weźmie za siebie, bo na przeprowadzkę nie ma już szans.