Gruszka_na_w...
18:46, 05 sty 2023

Ma potencjał to miejsce. Z dosadzaniem drzewka doradzałabym rozwagę. Czasem taka decyzja w dłuższej perspektywie całkowicie zmienia warunki świetlne na rabacie, choć rzeczywiście, jak sugeruje Anda, wprowadzenie tam pionowego elementu zasłaniającego szklarenkę, to dobry kierunek do rozważań. Może Amanogawa kolumnowa?
Sporo na tej rabacie elementów kulistych. Zanim doczytałam, że są tam już wąskokolumnowe cisy, to chciałam zasugerować ich rozrzucenie po rabacie. Może dosadzić parę molinii, one rozmiękczą nieco te kule.
A tak w ogóle, to daj tej rabacie czas, Poobserwuj ją jeszcze z rok.
Może dałoby się tam wcisnąć jakowąś ławeczkę? Niekoniecznie musisz na niej siedzieć. 
Piękna jest ta rabata, którą widzisz z okna tarasowego.
Sporo na tej rabacie elementów kulistych. Zanim doczytałam, że są tam już wąskokolumnowe cisy, to chciałam zasugerować ich rozrzucenie po rabacie. Może dosadzić parę molinii, one rozmiękczą nieco te kule.
A tak w ogóle, to daj tej rabacie czas, Poobserwuj ją jeszcze z rok.

Piękna jest ta rabata, którą widzisz z okna tarasowego.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz