Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Alija 10:37, 15 sty 2023

Agnieszko, dobrze, że już jest lepiej, dużo zdrówka życzę, nie zabieraj się za ogród, zbieraj siły na wiosnę.
Piwonie drzewiaste i te inne, wszystkie są piękne.
eda 10:40, 15 sty 2023

Napia napisał(a)

Dziękuję za życzenia i dobre słowo Kwiatki ratują w taka pluchę, jaka u nas ostatnio. Na sobotę zapowiadają jedyny ładniejszy dzień, ale co najwyżej pospaceruje po rabatach. Może jakiesś dobre pomysły przyjdą mi do głowy

Oj tak na spokojnie zdrowie mamy jedno a oko zawsze można zawiesić to tu to tam
ewsyg 19:27, 17 sty 2023

Agnieszko, mnie też dopadło paskudne grypsko. Współczuję kochana. Ale nie ma tego złego co y na dobre nie wyszło. Zamówiłam róże

Pozdrawiam
Napia 20:47, 17 sty 2023

GorAna napisał(a)
Agnieszko, czytam, że zmagasz się z wirusami
Na pocieszenie powiem Ci, że i ja nie mogę wykaraskać się od dobrych trzech tygodni z jakiejś infekcji
Pozdrawiam

Aniu, zdrowia życzę Wirusy ostatnio są zjadliwe i mało sympatyczne. Mam jednak nadzieję, że szybko miną i przyjdzie ciepła wiosna
W sobotę posadziłam kilka cebulek tulipanów i jestem ciekawa, czy cokolwiek z nich będzie. Ale były w takiej promocji, że żal było nie kupić
Napia 20:49, 17 sty 2023

Alija napisał(a)
Agnieszko, dobrze, że już jest lepiej, dużo zdrówka życzę, nie zabieraj się za ogród, zbieraj siły na wiosnę.
Piwonie drzewiaste i te inne, wszystkie są piękne.

Tak planuję Na szczęście zrobiło się trochę chłodniej, więc jest szansa, że rośliny się uspokoją i nie będą wychodziły z ziemi

Piwonie kocham bardzo
Napia 20:53, 17 sty 2023

eda napisał(a)

Oj tak na spokojnie zdrowie mamy jedno a oko zawsze można zawiesić to tu to tam

To bardzo dobry pomysł Choć z drugiej strony ostatnio zawiesiłam oko na nasionkach w Internecie i skończyło się na tym, ze paczka czeka na mnie w paczkomacie
Napia 20:57, 17 sty 2023

ewsyg napisał(a)
Agnieszko, mnie też dopadło paskudne grypsko. Współczuję kochana. Ale nie ma tego złego co y na dobre nie wyszło. Zamówiłam róże

Pozdrawiam

Ojej, nie zazdroszczę i życzę dużo zdrowia ! Trzymaj się ciepło. J już powoli wychodzę z choroby , tylko kaszlu nie mogę się pozbyć.

Widzę, że efektem choroby są miłe sercu zamówienia - u mnie nasion, u Ciebie róż Idę zobaczyć, co kupiłaś
Napia 21:05, 17 sty 2023

Napia "ku pamięci" - zakupy nasion i sadzonek.

Nasiona
-bazylia zielona Genovese
-burak czerwona kula
-fasola Polka
-pomidor gruntowy Corazon
-sałata masłowa Królowa Majowych
-szałwia omączona fioletowa

Sadzonki:
-supertunia Vista Bubblegum

Gruszka_na_w... 21:49, 17 sty 2023

Napia napisał(a)

W sobotę posadziłam kilka cebulek tulipanów i jestem ciekawa, czy cokolwiek z nich będzie. Ale były w takiej promocji, że żal było nie kupić

Mrokasia sadziła swoje cebulki w marcu. Doczekała się pięknego kwiecia. Trzymam kciuki za Twoje cebulki. Niech się spiszą na medal.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ewsyg 22:46, 17 sty 2023

Agnieszko pokaż mi proszę Twoją Jacquesa Cartiera i Louis Odier. Czy one faktycznie mają taki ładny i mocny zapach ?