Dziękuję bardzo przekażę ambrowcom słowa uznania
Z tymi jesiennymi przebarwieniami to jednak u nich różnie wygląda- podobno wiele zależy od rodzaju ziemi i pogody. Niemniej liczę na to, ze w tym roku ładnie się przebarwią
Twoje też za chwilę takie będą Już za chwileczkę One niestety trochę się zbierają, ale za to później nagle zauważasz, ze tworzą naprawdę całkiem spore korony
Agnieszka , dopiero teraz zauważyłam dwie rzeczy:
- piękną elewację domu
- widok na pole od strony przedogródka
Napisz coś więcej w wolnej chwili (może być w zimie ) o elewacji, jak powstała - proszę w kontekście takim, że mamy domek drewniany a wiem, że przyjdzie czas, za niedługo, kiedy nie damy rady kolejny raz elewacji drewnianej odnowić i trzeba będzie pomyśleć nad innym rozwiązaniem...
Ten widok na pole ma szanse zostać czy raczej spodziewasz się tam sąsiedztwa??? (moja największa bolączka...)
Mój dom jest drewniany i elewacja, żeby dobrze wyglądała, wymaga sporo pracy - w dolnej części jest taki trochę udawany szachulec ( belki przytwierdzone do szkieletowej konstrukcji, pomiędzy nimi styropian pokryty tynkiem) - gdybyś potrzebowała szczegółowych informacji, pisz na priv. Dla nas największym kłopotem jest malowanie drewnianych szczytów, ze względu na wysokość i trudny dostęp. Dolne belki maluje się szybko, a tynk jest prawie bezobsługowy. Też zastanawiamy się, jak długo jesteśmy w stanie odnawiać elewację i co wtedy?
Pytasz, o widoki - pole przed naszą działką mam nadzieję zostanie jak najdłużej, natomiast za naszym domem są plany podziału terenu na działki budowlane, więc liczę się z tym, ze kiedyś będę miała sąsiadów przed domem i za nim, ech.... zdecydowanie wolałabym ich nie mieć ...