Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

Mala_Mi 19:38, 01 kwi 2012

Małgos. U dzieci temperatura do 38 stopni to nic strasznego... Dorośli to gorzej znoszą...... Poza tym gorączka jest reakcją obronną organizmu..... trzeba tylko pilnować aby organizm nie uległ odwodnieniu.
Może warto, aby organizm trochę powalczył. Możezsz mu robić okłady dla zbicia gorączki, bo każdy lek w nadmiarze jest szkodliwy. A jutro zapychaj do doktora
Juzia 19:43, 01 kwi 2012

monteverde napisał(a)

A ile czasu już chodzi do przedszkola? Może nie ma sensu rezygnować, bo później w szkole będzie to samo.
Musi przez to przejść niestety
ale on nie chodzi tylko choruje, nie ma sensu dzieciaka męczyć pójdzie do zerówki

Pójdzie do zerówki i może być to samo...chociaż sama żyję nadzieją, że starsze dziecko ma mniej możliwości na złapanie "dziadostwa", bo nie pcha już wszystkiego do buzi i częściej myje ręce ?
Tak się łudzę, bo moją też czeka przedszkole w tym roku....
anula_wn 19:55, 01 kwi 2012

dziecko musi się wychorować , niestety.... mi też mówiono, że jak mój synek pójdzie do przedszkola, to będzie ciągle chory i w zeszlym roku był non-stop (prawie) chory w tym roku jest lepiej, chorował raz i to bez antybiotyku! zależy co jest przyczyną, ale faktem jest, że jak teraz się nie wychoruje, to "odbije sobie" w szkole .... nie wiadomo co gorsze
ale gorączka nie powinna się tak długo utrzymywać, zbijanie jej to nie jest leczenie....
dobrze, że jutro poniedziałek - leć z nim do lekarza!
agniecha973 20:01, 01 kwi 2012

To zależy pewnie od wielu czynników i chciałabym wiedzieć od jakich. Moje chłopaki nie chodziły do przedszkola, zaczynali od zerówki i starszy nie chorował, no wiadomo od czasu do czasu tak, ale niezbyt często, a młodszy jak w tym roku poszedł do zerówki tak nam znosi wszelkie możliwości i wszyscy po kolei chorujemy. Chyba egzamin komisyjny będzie musiał zdawać, bo mu nie zaliczą tej zerówki
Ja już nie wiem od czego to zależy.
kraania 20:12, 01 kwi 2012

Witaj Gosiu, wpadłąm zobaczyć Twoje Kubusiowo.
kaisog1 napisał(a)
Bożenko ma... tak 37,5 do 38. Skarży mi się, że go głowa boli..... ale po nurofenie po 10 minutach mu przechodzi.

Gosiu, dokładnie dwa tygodnie temu u nas krążył wirus, że była tylko gorączka i ból głowy. I nic więcej. Trwa to do 5-6 dni. W przedszkolu był pogrom - w "maluchach" osatało się jedno zdrowe dziecko a w grupie mojego Oskara ( u średniaków) tylko czworo. Grupy mają po 25 dzieci.
Oskar dostawał tylko nurofen jak temp. była pow. 38,5 i gdy go głowa bolała. Może wirus dotarł do W-wy?
anula_wn 20:19, 01 kwi 2012

Aga, masz rację - nie ma na nic jednoznacznej odpowiedzi

kaisog1 20:42, 01 kwi 2012

Kuba chodził teraz ponad 2 tygodnie - także to sukces jakich mało. Ale w piątek zauważyłam, że było tylko sześcioro dzieciaków. Zdziwiłam się troszke bo jeszcze w czwartek było ich ponad pietnaścioro.... A w sobotę juz wymiotował.....

Ja Kubie musze dać leki przeciwgroączkowe gdyż przy 39,5 potrafi "zadrgać". Nie moge doprowadzić do temp. powyżej 39. No niestety, niektóre dzieciaki tak mają a mój Kuba niestety do nich należy.

Czy wirus dotarł - pewnie tak, bo takie "dziadostwa" przenoszą sie w błyskawicznym tempie

Matka 20:54, 01 kwi 2012

kaisog1 napisał(a)
Ja Kubie musze dać leki przeciwgroączkowe gdyż przy 39,5 potrafi "zadrgać". Nie moge doprowadzić do temp. powyżej 39. No niestety, niektóre dzieciaki tak mają a mój Kuba niestety do nich należy.

Znam tomój Szym też tak ma, ale nawet przy 39, więc jak ma 38 to jest ostatni dzwonek!miał drgawki 2 razy-straszny dla matki widokza pierwszym razem właśnie tak czekalam, bo wszystkie 'mądre' książki mówią, że 38 to okale każdy organizm jest inny!!!

Wielgachne buziolki i niech Kubaszek wraca do zdrówka
kaisog1 21:17, 01 kwi 2012

Bogda to Ci nie zazdroszczę i sobie tyż..... Książki niech sobie piszą co chcą, każde dziecko jest inne - tu się zgadzam w 100%
Zegrzynka 21:19, 01 kwi 2012

i skąd ja to znam...
mam jednego synka w średniakach a drugi dwulatek przechodzi prawie wszystko co brat w przedszkolu...

nasza pediatra radziła by przy stosowaniu leków zbijających gorączkę dawać naprzemiennie nurofen i paracetamol bo ten drugi niby lepszy...ale krócej działa..ja jeszcze daję lipomal ( syrop z wyciągiem z lipy).

Na pocieszenie..- mnie jutro też z rana czeka wizyta, bo dziecko wyszło do przedszkola w piątek zdrowe a wróciło z gorączką, dziś drugi też już ciąga nosem. I jak tu pracować???