Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

kaisog1 21:44, 26 cze 2012

Dzieki Dziewczyny za uznanie

Jak byliśmy teraz w Kubusiowie to odkryłam coś..... , że już się nie boje ogrodu! Wcześniej drżałam jak sadziłam.... Taka myśl mi przeleciała przez głowę jak robiłam porządek na "przechowalniku" Porozsadzałam rośliny w różne miejsca, pododawałam na bylinówkę troszkę i się nie bałam! To fajne uczucie
malwes 22:17, 26 cze 2012

kaisog1 napisał(a)
Gosia

Asia zobacz..... bylinówka 19-06-2011

bylinówka 24-06-2012

O dzięki Ci wielkie za to zestawienie, poczułam się zmotywowana
malwes 22:29, 26 cze 2012

Gosia, przemiany piękne.

A w temacie zaśmiecania wątku...moi obaj synowie przechodzili takie okresy zrywania się w nocy i wedlug mnie to normalny etap rozwojowy. Te pierwsze często nam umykają (jak dziecku rozwija się słuch na przykład i słyszy to, czego wcześniej nie słyszało) ale te póżniejsze to podobna zasada - rozwijają się zmysły, rozwija się mózg, wyobrażnia, lęki, wrażliwość na bodźce za dnia. Starszy miał tak około 1,5 roku i potem 3,5-4go roku życia. Przez chwilę też lunatykował (ja też kiedyś, długo - w szkole średniej jeszcze). Młodszy to samo ok 1,5roku - teraz ma trzy więc jeszcze przede mną.

U nas zdecydowanie pomagało odstawienie od TV, ewentualnie segregacja bajek (Mini Mini, Baby TV, tm najłatwiej o spokojne bajki) i codziennie czytanie książeczek. W czasie ataków pomagało niewiele. Młodszy po prostu chciał spać z nami i braliśmy (był okres spania w 4 osoby na 1,6m) a starszy bardzo się rzucał, nie dał się dotknąć, trzeba było być przy nim i przeczekać. Mijało u nas tak po ok 4-5 tygodniach.

Nie miałam też problemu z wyprowadzeniem z powrotem do łóżek własnych - to znaczy nie obyło się bez negocjacji, szantażu itp ale szybko kapitulowali . A ja miałam poczucie, że mieli nas jak nas potrzebowali i dzięki temu powrót "do zasad" przebiegał mimo wszystko łagodnie. Na czas spania razem zmieniliśmy jedną kołdrę na dwie lub trzy. Inaczej wszyscy byliśmy rozkryci a tak każy miał swoją "szmatę" i już. Ostatnio z mężem wróciliśmy do jednej wielkiej - świętowaliśmy to jako znak dorastania dzieci, odzyskania sypialni i nadziei że będzie już trochę lżej

Gosiu, podoba mi się u Ciebie linia rabat i trawnik - to tak ładnie się przenika.

Ależ skaczę z tematu na temat...łypię jednym okiem bo młodszy nie chce spać :/...ot i taki żywot.
Diana 22:56, 26 cze 2012

bylinówka 24-06-2012

super takie porównania zawsze motywują
monitka 12:17, 28 cze 2012

Gosiu zdjęcia after & before rewelacyjne, szalenie motywujące i dające nadzieję

Co do dzieciaków to moja starsza krzyczała po nocach. Jak w amoku. Musiałam ją wybudzić i dopiero przechodziło...Ktoś mi powiedział że to może być nadmiar bodźców dnia poprzedniego.

Co do flaszki to mój M też ją pijał bardzo długo Nic nie pomagało. Zawstydzony wciągał ją ukradkiem pod kołderką.A uwielbienie do kaszki manny (już w innej postaci )pozostało do tej pory
justi 22:58, 28 cze 2012

Super porównania zrobiłas Gosiaku No i szacun dla dobrej roboty
Neska 22:24, 29 cze 2012

Jak teraz tak zaszalałaś to co będzie w przyszłym roku. Znów zniknęły mi obserwowane wątki.
Matka 16:02, 01 lip 2012

Gosiak, gratulacjewypadłaś ekstraumawialiście się co mówić?świetniezazdraszczam oczywiście
kaisog1 20:25, 01 lip 2012

Yyyyy a emitowali ten odcinek?
Matka 20:27, 01 lip 2012

Ano