ja z tych hardcorów bo już 3 mam gdzieś wcześniej pokazywałem moje dwa Ogrodniki-Szkodniki
z ogrodzeniem będę podgladac i dopingowac ja mam tylko siatkę bo 250 metrów czegoś innego to górkę złota by trzeba mieć roślinki ważniejsze niz ogrodzenie
No właśnie dzięki wątkowi Asi zajrzałam do Ciebie
U Ciebie też nie jest smutno, a puste pole daje Ci wiele możliwości. U mnie też było puste pole, ciut go już zabałaganiłam.
W tamtym roku ta szkółka w środku miasta miała ofertę na stronie w pdfie, szkoda, że usunęli. Trochę bylin sobie wtedy wypisałam na listę do kupienia, kopane z gruntu wczesną wiosną mają tanie. Jak masz blisko, podjedź, to sam sprawdzisz, bo nie wiem, w jakim kierunku w ogrodzie zmierzasz.
A to druga... Oj tam, co to jest 35 km? Ja do pracy codziennie dojeżdżam 30 km w jedną stronę. A tam naprawdę warto podjechać. W niedzielę mają zamknięte, ale w sobotę możesz sobie wycieczkę zrobić
Wycieczka będzie nie mówię że 35 km to dużo ale czasu nie ma ;/ ja na szczęście do pracy mam tylko 10 km i to jeden z tych atutów które ciężko przebić jak sie myśli o zmianie na coś innego...
co do wspomnianej rozchodnikowej to planuję tutajmało aktualne zdjęcie bo Conici juz nie ma (na szczęście) i doszedł jeszcze jeden iglak mniej więcej tak jak ostatnia Danica (który był choinką na tarasie )
zastanawia mnie tylko co dac przed kulki...pierwszy pomysł to frosted curlus b tak jesrt z drygiej strony ale bardziej gesto...czy może coś kwitnącego niskiego...
plan mniej więcej taki
- czerwone i różowe to rozchodniki
- brązowe to rozplenica
a z drugiej strony domu - od strony tarasu na razie cos takiego mi w głowie siedzi ale proporcje chyba nie zachowane..
Krakus bardzo fajne te Twoje szkice. Ją hortensje Polar Bear kupowałam przez Neta (Gosia kokocha mi zasugerowała zmine z Limek). Odnośnie szkółek jest jeszcze w Prusach na Rondzie (ale ceny raczej krakowskie) ją zaskoczona byłam cenami na Marchołta -mieli taniej niż internetowe szkółki. A Ty w swojej okolicy nie masz jakiś szkolek, wiesz musimy odkryć szkółki w naszym rejonie
Stopy nasion nie mam, ale jak mi się uda dobrze pikowac to będę miała kilka albo kilkanaście sadzonek - trzymaj kciuki za pikowanie w nadwyżce zapomniała dodać
Krakus wow jak dokładne szkice. NIe doczytałam-ta rozchodnikowa rabata to będzie od jakiej strony-dużo tam słońca masz? Planujesz w tym roku kostkę brukową? Co ciekawego będziesz robił