Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 12:01, 21 lut 2018

Nie spisuję, oczywiście, w zeszłym roku kilka wymieniłam, a te zmarznięte potem sprzedałam do ogrodów Bo pięknie odbiły w doniczkach Ale chodzi o to, że brzydko wyglądać będzie wiosną.

Instagram Ogrodowiska
LewOgrodowy 17:48, 21 lut 2018

Danusiu, ja z lubuskiego, też statystycznie cieplej niż u Ciebie, ale te 2 lata temu bodajże też wszystkie turzyce mi wymarzły. Szczęście, bo nasiało się ich pełno jak nigdy i trochę udało się odtworzyć nasadzenia. Czekamy i trzymamy kciuki, no bo co?
Gardenarium 18:01, 21 lut 2018

No nie ma wyjścia, musimy wytrzymać

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 22:04, 21 lut 2018

Szefowa też patrzyłam pogodę..... tak szczerze to sprawdzam codziennie i nie dowierzam.... ciągle mam nadzieje, że jednak te mrozy się nie sprawdzą! Nadzieja umiera ostatnia
Marta 22:46, 21 lut 2018

Witam po dłuższej nieobecności na forum. Gratuluję niedawnej publikacji, Twój ogród w zimowej szacie wygląda bajkowo! Mnie też martwią zapowiadane mrozy, ale mam nadzieję, że po nich szybko nadejdzie oczekiwana przez nas wiosna. Pozdrawiam gorąco
mira 23:35, 21 lut 2018

Tak się zastanawiałam gdzie postawisz to co wysiejesz ale już doczytałam że salon zyska nowy mebel .

Czy tą jeżówkę schłodziłaś , moja na razie w lodówce.
Widziałam plany - fajne, widziałam też prognozę .....łatwo nie będzie

pozdrawiam
KasiaBawaria 09:09, 22 lut 2018

U nas tez mrozy. -14 w ciagu dnia, noca gorzej. Najgorzej ze to bez sniegu. Rosliny zadnej oslony nie maja.
Gardenarium 10:06, 22 lut 2018

Gosia, syberyjski i arktyczny trzymają się razem, więc nie odpuszczają. Nadzieję już straciłam Ale zima nie będzie wieczna przecież.

Marto - dziękuję, fajnie że się podoba

Miro, na razie wysiałam długo wschodzące więc zanim wzejdą, to trochę potrzymam a potem do namiotu na pikowanie (jeśli wzejdzie oczywiście). Stolik limonkowy oczywiście jest w zapasie a nawet jeszcze jeden biały No i szafka rozmnożeniowa
Na razie nie montuję, czekam na dalszy rozwój pogody.

W namiocie najwyżej zainstaluję jakieś ogrzewanie. A potem to już nie ma strachu.
Nie trzymałam w lodówce, znaczy mi nie wzejdą, chyba że nasiona były zbierane w zimie lub wiosną. Mam różne nasiona. Człowiek się całe życie uczy i głupim umiera.

Ale doczytałam teraz że: Nie jest jasne, czy nasiona Echinacea wymagają zimnej stratyfikacji. Badania naukowe donoszą o sprzecznych wynikach.

Instagram Ogrodowiska
margaretka3 10:58, 22 lut 2018

Danusiu, wysiałam już mnóstwo jeżówek i nigdy nie przechładzałam nasion (zbierane przed przymrozkami). Szybko i równo kiełkowały zazwyczaj w 4-6 dniu po wysianiu.
Też już wysiałam rudbekię Cherry Brandy
magdaw 19:12, 22 lut 2018

Danusiu a propos mrozów ja nic w tym roku nie odkryłam i teraz planuje dopiero niestety. Czy jakoś powinnam zabezpieczyć drzewa sadzone jesienią? Klon bo wymieniona katalpe opatule w punkcie szczepienia konwalnikt przykryte bo juz krokusy tam prawie kwitną