Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

anabuko1 10:44, 14 maj 2018

Tulipany faktycznie cudne. W zbliżeniu jak piwonie wyglądają.
Rodki też. I śliczne odmiany azalii.
I ja mam nową azalke. I już w miejscu po iglaku jest posadzona
Ewa777 13:10, 14 maj 2018

Gocha napisał(a)
Ewuś pięknie różaneczki Ci kwitną. Ta czerwień jest bardzo ładna jak na czerwień . Tulipany Angelique przecudnej urody. U mnie kiedys były ale nie tak wypasione. Fajnie że obwódka begoniowa już rośnie. Bedzie coraz ładniej. Buziaki

Gosiu, dziękuję bardzo za tyle pochwał
Kolejne różaneczniki zakwitają. Tylko biegać z aparatem i focić
W tym roku Angelique były u mnie tulipanami number one Nadal kwitną.
Na różach widać już pączki
malgorzata_s... 13:14, 14 maj 2018

Ewcia ja bym ciachnęła ile się da ale nie do łysa. Myślę że wypuści listki a najwyższej nie zakwitnie w przyszłym roku.Takie drapaki wysokie by mnie wkurzały.
Ewa777 13:17, 14 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
Tulipany faktycznie cudne. W zbliżeniu jak piwonie wyglądają.
Rodki też. I śliczne odmiany azalii.
I ja mam nową azalke. I już w miejscu po iglaku jest posadzona

Jestem ciekawa jak te tulipany będą wyglądały w przyszłym roku. Dziewczyny piszą, że zanikają niestety.
Szybka jesteś. Moje nadal czekają na sadzenie. Problem mam z podlewaniem ich, bo część przysłano bez doniczek.
Ewa777 13:22, 14 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewcia ja bym ciachnęła ile się da ale nie do łysa. Myślę że wypuści listki a najwyższej nie zakwitnie w przyszłym roku.Takie drapaki wysokie by mnie wkurzały.

Mnie też denerwują takie drapaki. Gosiu, do łysa, to myślisz, żeby zostawić coś zielonego, czy do łysa, to ścięcie do korzenia? Tym, że nie zakwitną w przyszłym roku nie martwię się. Wolałabym, aby zbudowały ładniejszy krzaczek niż kwitły.
asiak 14:15, 14 maj 2018

Ewuniu piękne azalie zakupiłaś Zastanawiam się, czy nie wyrzucić jednego rododendrona na rzecz azalii wielkokwiatowej. Azalie są mniej problemowe
Też już mam wsadzone obwódki z begonii Tulipany prześlczne, może zakupię na jesieni
Gdzie kupowałaś azalie?
Ewa777 16:10, 14 maj 2018

asiak napisał(a)
Ewuniu piękne azalie zakupiłaś Zastanawiam się, czy nie wyrzucić jednego rododendrona na rzecz azalii wielkokwiatowej. Azalie są mniej problemowe
Też już mam wsadzone obwódki z begonii Tulipany prześlczne, może zakupię na jesieni
Gdzie kupowałaś azalie?

Azalie kupowałam przez internet, ale nie jestem do końca z nich zadowolona. 4 dostałam strasznie wybujałe (drapaki), i jest pomylona. Przyjechały bardzo źle zapakowane ( kilka bez doniczek). Nie wiem, czy polecać. Jak chcesz, to napiszę Ci na priv.
asiak 16:13, 14 maj 2018

Ewa777 napisał(a)

Azalie kupowałam przez internet, ale nie jestem do końca z nich zadowolona. 4 dostałam strasznie wybujałe (drapaki), i jest pomylona. Przyjechały bardzo źle zapakowane ( kilka bez doniczek). Nie wiem, czy polecać. Jak chcesz, to napiszę Ci na priv.

Ale nie u Ciepłuchy?
Ewa777 16:31, 14 maj 2018

asiak napisał(a)

Ale nie u Ciepłuchy?

Nie. Z dwóch innych źródeł, ale oba niezbyt godne polecenia.
Ewa777 17:19, 14 maj 2018

Ratunku! Dziś przy podlewaniu znalazłam taka plagę na jednym małym bukszpanie. Tyle gąsienic z jednego krzaczka. Reszta bukszpanów czysta. Czym popryskać bukszpany? Czym tego zaatakowanego popryskać (podejrzewam, że jeszcze coś na nim się wykluje, bo pełno małych kuleczek na nim - jakby jajeczka)? A czym inne profilaktycznie?