Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:31, 03 kwi 2021

Dorota123 napisał(a)
Podziwiam piękną i kolorową wiosnę w Twoim ogrodzie, ale czytam też o nieproszonych gościach i dużych stratach. Masz pięknie ukwiecone donice, u mnie w tym roku brak zakupów kwitnących roślinek. Mieliśmy izolację domową związaną z korona wirusem.

Niestety dziki nie są przyjemnymi gośćmi. Krokusów już prawie nie mam. Jesienią będę musiała dosadzić, a potem poczekać aż się rozmnożą, żeby wrócić do takiego efektu jaki już miałam.

Dorotko, mam nadzieję, że wszyscy już dobrze się czujecie
Ewa777 18:33, 03 kwi 2021

Agatorek napisał(a)

Ale SUPER

Zdrowych i spokojnych Świąt

Dziękuję Ci Agnieszko i nawzajem - spokojnych, rodzinnych, zdrowych i wesołych (na przekór wszystkiemu) Świąt
TAR 18:44, 03 kwi 2021

Ewa u ciebie dziki u mnie nornice zeżarły krokusy na przytarasowych. A krety zdewastowaly trawnik, gdzie kroka nie zrobie to sie zapada ziemia a trawa wisi w powietrzu.
Ewa777 18:54, 03 kwi 2021

TAR napisał(a)
Ewa u ciebie dziki u mnie nornice zeżarły krokusy na przytarasowych. A krety zdewastowaly trawnik, gdzie kroka nie zrobie to sie zapada ziemia a trawa wisi w powietrzu.

Nornice i krety to okropne szkodniki. Kretów nie miałam (odpukać), ale z nornicami walczę już 2 lata. Ciężka ta walka. Boję się, że tak do końca nie uda się ich wypędzić.
AgataM 22:31, 03 kwi 2021

Zdrowych Świąt Wielkanocnych, radości w sercu i optymizmu w duszy. WESOŁEGO ALLELUJA!!!
Alija 15:12, 04 kwi 2021

Miłego świętowania i dużo zdrowia!
kasia1 15:16, 04 kwi 2021

Ewa, zdrowych, radosnych Swiąt! Masz w domu kota? U mnie są nornice, ale kicia robi regularny przegląd norek w ogrodzie. Nawet łapkę wkłada i szuka, czasem coś złapie ...
Ewa777 20:49, 04 kwi 2021

AgataM napisał(a)
Zdrowych Świąt Wielkanocnych, radości w sercu i optymizmu w duszy. WESOŁEGO ALLELUJA!!!

Alija napisał(a)
Miłego świętowania i dużo zdrowia!

Radosnych Świąt Niech uśmiech i cudowna atmosfera goście w Waszych sercach i domach Wesołego Alleluja

Ewa777 20:54, 04 kwi 2021

kasia1 napisał(a)
Ewa, zdrowych, radosnych Swiąt! Masz w domu kota? U mnie są nornice, ale kicia robi regularny przegląd norek w ogrodzie. Nawet łapkę wkłada i szuka, czasem coś złapie ...

Dziękuję Kasiu Tobie również wesołego świętowania w gronie najbliższych
Kota ma moja córka, ale on nie wychodzi na zewnątrz. Pies drugiej córki biega czasami po ogrodzie. Przychodzą też 3 koty sąsiadów i codziennie robią obchód ogrodu (jeden ciągle się u nas załatwia), a mimo to mamy nornice.
Rumianka 21:40, 07 kwi 2021

U mnie w tym roku też chyba nornice zagościły bez zaproszenia, bo po zimie było sporo norek i tunelików podniesionych do góry...a kret poprawia...normalnie nerwa od razu łapię.