Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

mirkaka 20:20, 31 lip 2025

Zachwycające masz te ogrodówki
Krokosmia mówisz zimuje? a ja jej nie kupowałam bo myślałam że wymarznie. Ewa u mnie mieczyki ostatnie kilka zim zimują w gruncie, nie wykopuję ich
Mogę jutro podrzucić roślinki, będziesz?
Ewa777 22:42, 31 lip 2025

mirkaka napisał(a)
Zachwycające masz te ogrodówki
Krokosmia mówisz zimuje? a ja jej nie kupowałam bo myślałam że wymarznie. Ewa u mnie mieczyki ostatnie kilka zim zimują w gruncie, nie wykopuję ich
Mogę jutro podrzucić roślinki, będziesz?

Zupełnie się nad tym nie zastanawiałam, czy krokosmia zimuje. Kupiłam ją chyba przez przypadek. Nawet nie pamiępam. Zimuje bardzo dobrze. Powoli się rozrasta.
Na razie mieczyki posadziłam do donic, tak jak dziewczyny radziły. W przyszłym roku pójda do ziemi
Będe jutro w domu przed południem. Koleżanka mnie odwiedza. Po południu wyskoczymy coś zjeść i wtedy mnie nie będzie
Basieksp 23:35, 31 lip 2025

Ja tez mam krokosmię w gruncie , cały czas. I faktycznie powoli przyrasta. Sąsiadka ma taką ładną, dużą kępę, za jej radą, na zimę robię mojej mały kopczyk.
Roocika 08:01, 01 sie 2025

Też mam jedną i też zimowała. U mnie się dość szybko rozrosła nawet tak rozłogami dość daleko wyłazi, może lubi mokro? Nawet się przez chwilę zastanawiałam czy jej nie wywalić, czy nie będzie ekspansywna.