Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Kordina 12:10, 03 sie 2025

No właśnie, u mnie też codziennie prawie laje albo pada. Gniją mi niektóre lilie jeszcze nie rozwinięte na łodygach. Na szczęście wszystkie wyższe systematycznie podpierałam i podwiązywałam.
Dziwne lato tego roku...
Makao 12:42, 03 sie 2025

Mokre to lato. U mnie też. Skutków ubocznych się spodziewałam. Róże mają plamistość a winorośle mączniaka pomimo oprysków zapobiegawczych ekologicznych. Wczoraj musiałam zrobić silniejszy oprysk bo stracę wszystkie winogrona. Cukinia z nadmiaru wody w kompostowniku mi padła. Jedna jeszcze się broni ale nie wiadomo czy da radę.
Mokro i deszczowo w tym sezonie. Wichury też silne. Ślimaków pełno i im pasuje. Wczoraj trochę ich wyzbierałam.
Mam plagę opuchlaków. W przyszłym sezonie muszę wytoczyć im wojnę bo to koszmar jak różę pnącą objadły.
Przypominają mi się sezony sprzed kilku lat. Miałam kilka takich mokrych. Potem przyszły lata suche a teraz znowu mam mokry sezon.
TAR 12:50, 03 sie 2025

Ja mam mokry juz ktorys rok z rzedu. Dzis dla odmiany pada
Akurat dzis mi troche nie na reke, bo mialam sadzic reszte roz i ciac byliny. Ale co zrobic. Biore te wode z calym dobrodziejstwem. Pod sosnami pomimo opadow nie jest szczegolnie mokro. Tylko z wierzchu.

Ewa czytam o gradzie. U nas tylko deszcz. Wspolczuje strat hortkowych.