Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 06:39, 06 cze 2016

Anusia napisał(a)
Ewa jeszcze raz dziękuję za gościnę. Podarki posadzone. Hostę posadziłam w słońcu tak jak rosła u Ciebie. Dopiero wiosną przesadzę ją w odpowiedniejsze miejsce gdy poszerzę hostowisko. Mam też nie złą minę na zdjęciu z trzmieliną, które wstawiła Iwonka. To z wrażenia z wielkości otrzymanego prezentu.

Aniu, bardzo się cieszę, ze całą rodzinką mogliście do nas przyjechać Bardzo Ci dziękuję za śliczne prezenty (dzisiaj nałożę i pochwalę się w pracy ). Hostę często podlewaj na tym słońcu
Dorota123 09:13, 06 cze 2016

Piękne spotkanie, relacje obejrzałam, troszkę też poczytałam.
mirkaka 11:00, 06 cze 2016

Ale Iwonka zrobiła piękną relację, aż miło się czyta Ja taka gapa nie zrobiłam żadnych zdjęć roślinek u Ciebie ale za to Iwonka ujęła te najpiękniejsze w obecnej chwili.
Ewa777 18:46, 06 cze 2016

Dorota123 napisał(a)
Piękne spotkanie, relacje obejrzałam, troszkę też poczytałam.

Dorotko, fajnie, że zajrzałaś. Mi ciągle brakuje czasu, a pamiętam o Tobie

mirkaka napisał(a)
Ale Iwonka zrobiła piękną relację, aż miło się czyta Ja taka gapa nie zrobiłam żadnych zdjęć roślinek u Ciebie ale za to Iwonka ujęła te najpiękniejsze w obecnej chwili.

Zazdroszczę Iwonce takich umiejętności Mi też ta relacja bardzo się podoba. Czytałam u Ciebie, ze jednak wrzuciłaś jakieś zdjęcia, ale mi się nie otworzyły. Spróbuję za jakiś czas
Ewa777 19:00, 06 cze 2016

LyraBea napisał(a)

Hahahahahaha, niemożliwe. Ja tam czułam wiśnie! To czym ty żeś tę masę naprocentowała??? W tak w ogóle to pyszna masa na tym kruchym cieśnie. Idealna na mazurek wielkanocny. Przy wolnej chwili poproszę o przepis na nią dobrze?

Przepis Ci prześlę na priv Jest bardzo prosty Można też zrobić w kształcie kulek, jak prawdziwe bajaderki Te wszystkie orzechy i owoce suszone były z nalewki, więc były "pijane"
Ewa777 19:02, 06 cze 2016

makkasia napisał(a)
Taaa żal wielki, że nie mogłam być Ewuniu Mam nadzieję, że Iwonka uścisnęła Cię ode mnie macham i dziękuję za zdjęcia Waszych uśmiechniętych buź i Twojego ogrodu

Iwonka mnie pozdrowiła od Ciebie. Szkoda, ze Ciebie nie było, ale myślę, że się jeszcze kiedyś spotkamy Chętnie zorganizuję kolejne spotkanie, gdy zakwitną hortensje
Kindzia 19:14, 06 cze 2016

Ewciu, jakie rewelacyjne spotkanie obejrzałam Widzę, że się spotkaniowo rozkręcasz A jakie cuda konsumpcyjne! Co to za babeczki-ciasteczka z kręconym kremem czekoladowym? Smakowicie wyglądają!!!
Rumianka 21:49, 06 cze 2016

Gocha napisał(a)
miałam zamiar na wiosnę zrobić sobie dużo sadzonek bukszpanów ale najpierw ziemia w miejscu zacienionym nie była przygotowana a później już było za późno bo zaczęły wypuszczać młode listki. I teraz zostawiam kule takie poczochrane i nie przycinam ich żeby później zużyć gałązki na nowe rosliny. Tylko nie wiem teraz w jakim momencie je trzeba ścinać żeby zrobić z nich sadzonki. Czy czekać aż do wiosny czy jeszcze późnym latem można to zrobić żeby zdążyły się ukorzenić ? Może Ktoś mi podpowie ?
Swoje bukszpany po cięciu ( o różnych porach) wsadzam zaraz do ziemi do przechowalnika i tam ukorzeniają się...Dopiero po zimie sprawdzam system korzeniowy, a są spore miotełki i wówczas idą na docelowe miejsce...ukorzeniają się w 100%...Powodzenia...Zajrzyj na moje obwódki bukszpanowe...wszystkie mojego chowu...
Iwk4 07:10, 07 cze 2016

Ja wsadzam w skrzyneczki i podlewam. W mojej ziemi na rabatkach zbyt szybko wysycha wierzchnia warstwa. A to im nie służy.
LyraBea 09:23, 07 cze 2016

Przyszłam do raju i wcale nie było mi za daleko
Lubię poranki (trochę u mnie późne w porównaniu z niektórymi Dziewczynami), kiedy to zasiadam z kawką i upajam się widokami ogrodów. U Ciebie mam łatwiej, bo Twój ogród już znam, więc spaceruję jak u siebie Muszę jednak przyznać, że tak fajnie ujętego w obiektywie Twojego ogrodu przez Iwonę, nie dojrzałam nawet własnymi oczami. Zamiast porobić zdjęć, to ja latałam po ogrodzie jak mucha. Mam raptem 4 fotki w tym dwie słynnego bonsai przed domem, którego sfotografowałam zupełnie jak gęś bez głowy, czyli nie z tej perspektywy

Ja podobnie jak Dziewczyny, nie przejmuję się sadzonkami tylko wtykam je gdzie tam mam miejsce. Ponad 90% sadzonek z zeszłego roku mi się ukorzeniło i rosną w siłę posadzone po kilka w kupce. W tym roku też powsadzałam w ziemię sporo tego, ale daleko hen, pod płotem sąsiada, za tujami. Często nie dochodzę tam z wodą, więc pewnie część sadzonek zmarnieje, ale i tak widzę, że życie tam się tli.