Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

lojalna_ 07:53, 24 paź 2016

U nas w tym tygodniu zapowiadaja jescze piekna pogoda ))) przyjedź z cebulami zasadzisz u mnie ))

Hihi. Buziak Ewciu )))
ren133 14:37, 24 paź 2016

Ale fajne te pingwiny)) A gdzie sie kupuje takie urocze osłony zimowe?
LyraBea 16:00, 24 paź 2016

Ewa777 napisał(a)

Beatko, Ty chyba nawet nie masz, co okrywać. U mnie ta energia kumuluje się, gdy organizuję spotkania Na spotkaniach też ładuję akumulatorki
Rozumiem, że nie na wszystkich tak to działa Beatko, pewnie gdyby było więcej słońca, poczułabyś się lepiej Życzę Ci jak najwięcej uśmiechu

Jeżeli chodzi o słomę, to kupuję w sklepie ogrodniczym maty słomiane, a jak nie ma to w necie Róże pienne okrywam najpierw na "cukierka". Podwiązuję agrowłókninę pod miejscem szczepienia. Wrzucam do środka słomę, krę lub torf. Zawiązuję na górze. Potem okręcam całą roślinę matą słomianą i tak by wystarczyło, ale nakładam jeszcze te kapturki ozdobne
Mam dwie róże, te śliczności i one są szczepione na pieńku i powinnam je opatulać, ale ostatnią zimę przeżyły okopczykowane tylko, więc mam nadzieję, że w tę też dadzą radę. Mam też młode drzewka, które powinnam okryć tylko nie bardzo wiem jak. Katalpy zadołowaam, glediczja tak zmężniała, że liczę na to, że przetrzyma, pozostaje metasekwoja. Nad tą jakiś wigwam postawię. No właśnie, muszę nabyć słomianą matę.

P.S. Już mi trochę lepiej. Dalej słońca brak, ale wspomagam się witaminą D3. Przesyłam uściski.
Ewa777 17:13, 24 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
U nas w tym tygodniu zapowiadaja jescze piekna pogoda ))) przyjedź z cebulami zasadzisz u mnie ))

Hihi. Buziak Ewciu )))

To jest super pomysł Ja się nacieszę słonkiem, a Ty będziesz miała posadzone cebulki Sprawdź zatem pogodę na długi weekend Buziaki
Ewa777 17:42, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)
Ale fajne te pingwiny)) A gdzie sie kupuje takie urocze osłony zimowe?

Nie pamiętam sklepu, w którym kupowałam, ale można kupić tu
http://www.videx.pl/zabawne-worki-z-wlokniny.html
http://deccoria.pl/galeria,id,85055,1,ochrona-roslin-zima,ochrona-roslin-zima.html
mirkaka 08:20, 25 paź 2016

Ewo, a jak się przebarwiły Twoje ambrowce, bardzo jestem ciekawa. Nie wiedziałam że tak pięknie okrywasz swoje róże pod pingwinkami. Myślałam, że tylko same pingwinki im zakładasz. Ja mam ok 50 róż i nie mam siły żeby każdą tak pięknie zabezpieczyć. Okręcam raczej włókniną albo matą bambusową. Zimują różnie. Nienawidzę tej roboty bo trzeba to robić jak jest już bardzo zimno.
Kasya 10:21, 25 paź 2016

Ewa777 napisał(a)

Asiu, jeszcze tylko przepędzić chmury i będzie widać słońce

u mnie leje a jak u ciebie ?
Ewa777 17:36, 25 paź 2016

mirkaka napisał(a)
Ewo, a jak się przebarwiły Twoje ambrowce, bardzo jestem ciekawa. Nie wiedziałam że tak pięknie okrywasz swoje róże pod pingwinkami. Myślałam, że tylko same pingwinki im zakładasz. Ja mam ok 50 róż i nie mam siły żeby każdą tak pięknie zabezpieczyć. Okręcam raczej włókniną albo matą bambusową. Zimują różnie. Nienawidzę tej roboty bo trzeba to robić jak jest już bardzo zimno.

Powoli przebarwiają się. Niestety nie robię teraz zdjęć, bo ta pogoda mnie zniechęca. Czekam na odrobinę słońca Liczę na lepszą pogodę w weekend. Wtedy posadzę cebule i zrobię kilka zdjęć
Okrywaniem roślin zajmuje się mój mąż, więc ja lubię "tę robotę"
Ewa777 17:38, 25 paź 2016

Kasya napisał(a)

u mnie leje a jak u ciebie ?

Cały dzień mżyło i było bardzo pochmurnie. Gdy wracałam z pracy, przez szybę zobaczyłam słońce. Całe 10 minut je widziałam Jak to może cieszyć
lojalna_ 18:04, 25 paź 2016

Rano sie ładnie zapowiadało a pozniej fatalna aura tak jak u Ciebie ....w listopadzie juz ma byc zimnica ponoć .....