Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 23:49, 22 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Śmieszne te pingwinki ale agrowłóknina to słabe zabezpieczenie przed mrozem , okrywałam bardzo grubą i róze marzły.

Bogdziu, moje róże pod tymi ubrankami mają zimą zawsze słomę Są dobrze opatulone. Te ubranka, to tylko dla ozdoby
Kuba 08:23, 23 paź 2016

dzieci muszą być zachwycone pingwinkami, a przechodnie tym bardziej
ja nie robię żadnych okryć na zimę, ale u mnie raczej inny klimat
Anda 09:35, 23 paź 2016

Jak tam Ewuś, posadziłaś cebulki? Pozdrawiam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
LyraBea 09:55, 23 paź 2016

Ewa777 napisał(a)

Tereniu, bardzo mi miło Szkoda zatem, że tak daleko mieszkamy

Z moich okolic nie ma chętnych na szycie. Albo nie mają co okrywać, albo nie mają ochoty na szycie
Jesteś niesamowita Ewciu. Jakie poklady energii w Tobie i chęci do dzialań. Ech... no właśnie, gdy przeczytałam o propozycji spotkania sie i szycia razem ubranek na roślinki, to uśmiechnęlam sie z rozrzewnieniem, ale to nie dla mnie. Odpowiednim sprzętem dysponuję i czasem lubię coś uszyć, ale bardzo rzadko lubię. I ciężko byloby mnie namówić na takie spotkanie, chociaż pewnie, gdybym sie już znalazła w doborowym towarzystwie, to potem mówiłabym, że dawno się tak świetnie nie bawiłam. Ale to nie jest dobry czas dla mnie na takie akcje. Jak ja już wlezę do dola to się okopuję i malkontentuję. Takie ze mnie typ.
Całuski za pomysł ;*

A skąd bierzesz słomę na wypełnienie swoich kapturkow? Jak to pod spodem u Ciebie wygląda?
Ewa777 13:10, 23 paź 2016

Kuba napisał(a)
dzieci muszą być zachwycone pingwinkami, a przechodnie tym bardziej
ja nie robię żadnych okryć na zimę, ale u mnie raczej inny klimat

U mnie najgorsze dla roślin są zimne wiatry i to te wiosenne najbardziej. Zimy ostatnio są dość łagodne.
Ewa777 13:16, 23 paź 2016

Anda napisał(a)
Jak tam Ewuś, posadziłaś cebulki? Pozdrawiam

Nie posadziłam cebulek i bardzo nad tym ubolewam. Pogoda nie sprzyja. Ciągle mokro i zimno. Słońca nie widziałam i nas ponad dwa tygodnie. Tydzień temu byłam w Częstochowie, było słońce. Cieszyłam się jak dziecko
Ewa777 13:24, 23 paź 2016

LyraBea napisał(a)
Jesteś niesamowita Ewciu. Jakie poklady energii w Tobie i chęci do dzialań. Ech... no właśnie, gdy przeczytałam o propozycji spotkania sie i szycia razem ubranek na roślinki, to uśmiechnęlam sie z rozrzewnieniem, ale to nie dla mnie. Odpowiednim sprzętem dysponuję i czasem lubię coś uszyć, ale bardzo rzadko lubię. I ciężko byloby mnie namówić na takie spotkanie, chociaż pewnie, gdybym sie już znalazła w doborowym towarzystwie, to potem mówiłabym, że dawno się tak świetnie nie bawiłam. Ale to nie jest dobry czas dla mnie na takie akcje. Jak ja już wlezę do dola to się okopuję i malkontentuję. Takie ze mnie typ.
Całuski za pomysł ;*

A skąd bierzesz słomę na wypełnienie swoich kapturkow? Jak to pod spodem u Ciebie wygląda?

Beatko, Ty chyba nawet nie masz, co okrywać. U mnie ta energia kumuluje się, gdy organizuję spotkania Na spotkaniach też ładuję akumulatorki
Rozumiem, że nie na wszystkich tak to działa Beatko, pewnie gdyby było więcej słońca, poczułabyś się lepiej Życzę Ci jak najwięcej uśmiechu

Jeżeli chodzi o słomę, to kupuję w sklepie ogrodniczym maty słomiane, a jak nie ma to w necie Róże pienne okrywam najpierw na "cukierka". Podwiązuję agrowłókninę pod miejscem szczepienia. Wrzucam do środka słomę, krę lub torf. Zawiązuję na górze. Potem okręcam całą roślinę matą słomianą i tak by wystarczyło, ale nakładam jeszcze te kapturki ozdobne
AsiaK_Z 14:20, 23 paź 2016

Ewuś przesyłam troszkę słońca
Ewa777 16:13, 23 paź 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Ewuś przesyłam troszkę słońca

Asiu, jeszcze tylko przepędzić chmury i będzie widać słońce
bql3 04:56, 24 paź 2016

Ewo,

zapraszam Cię do mnie wwolnej chwili na kolejne (nowe!) fotki jesienne z klonami (str.75-76)

pozdrawiam
Jan