Kochani, zakończyłam jeden etap - uczelniany. Egzaminy pozdawane, obrona juz też za mną, tak więc ruszam do kolejego boju - ogrodu.
Jak widać na zdjęciach, pracy jest dużo, ale też dużo już zrobiłam (choć tego akurat nie widać

).
Plan mam taki: rośliny dookoła ogrodu, środek generalnie pusty, trawiasty. można więc powiedzieć, że ogród będzie rekreacyjno - użytkowy

Tuje się przyjęły prawie wszystkie. Te przesadzane - jedna nie jest w najlepszej kondycji. Ma przyrosty, ale od wierzchołka jest sucha. Spalona od słońca? Nie wiem. Zobaczymy co z nią będzie dalej. Pozostałe są ładne i kiedyś zasłonią płot od sąsiadów i będą stanowiły ładne tło dla innych roślin. Jakich? Ogrodowiskowych! Hortensje bukietowe, żurawki, clematisy, jeżówki, itd. Chciałabym trochę ogród pokolorować. Zobaczymy jaki będzie efekt.
Jak się okazało, ogród ma 190m kw. (myślałam, że jest mniejszy), to i tak w porównaniu do ogrodów innch Ogrodomaniaków jest mały

, ale jest i to się liczy.
Gdyby ktoś z Was miał jakieś propozycje innych roślin niż te, które wymieniłam, np. cieniolubnych i takich "na patelnie" to proszę śmiało
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających