Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kindzia 10:28, 31 maj 2017

Szkoda, że tak daleko jesteś, bo ja bym też chętnie pomoc przyjęła Posadzę Cię wzdłuż rabaty różanej, posadzę, będziesz sobie dziubać, a ja wgłąb się zapuszczę
AsiaK_Z 14:13, 31 maj 2017

Kasiu, będę bardzo blisko w ostatni weekend czerwca
Kindzia 08:56, 02 cze 2017

Najprawdopodobniej będziemy w Pszczynie! Zapraszam na kawkę!!! Nie martw się, róże już wtedy wyplewione będą
gierczusia 09:03, 03 cze 2017

Jak nic musisz grafik odwiedzin zrobić ja byłam pierwsza ale dogadamy się z Kindzia coby nie trza było Ciem klonować chociaż jak masz siedzieć w każdym ogrodzie i pielić to może by to nie bylo takie złe ??

Buuuziole
elka_ 17:50, 03 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Krzewuszki

Krzewuszki nazwa nieadekwatna, powinno być krzewuchy , no nie powiem, wyrosły ci. Będziesz przycinać?

Trawa Pegasus, co to takiego, u wujka Google przeczytałam, że to trawa do miejsc zacienionych, a wasza?
Bogdzia 21:59, 03 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)

W sumie ogród w tonacji róż, biały, fioletowy i żółty. Dziś sąsiad w ramach podziękowania obdarował mnie surfiniami limonkowymi i takimi prawie czarnymi oraz czerwonymi pelaśkami. Ten czerwony ciut nie teges ale na szczęście tylko 2 sadzonki

Prezenty z wdziecznoscia sie przyjmujeJa czerwony lubię bo go przynajmniej w ogrodzie widac a jasne kolory gina i trzeba do nich podejsc by cos zobaczyc albo posadzic w wielkiej ilosci.
AsiaK_Z 08:35, 04 cze 2017

elka_ napisał(a)

Krzewuszki nazwa nieadekwatna, powinno być krzewuchy , no nie powiem, wyrosły ci. Będziesz przycinać?

Trawa Pegasus, co to takiego, u wujka Google przeczytałam, że to trawa do miejsc zacienionych, a wasza?

Krzewuszka... ten krzywulec "znaleziony" w tym roku, ale nie wiem czy zostanie u mnie. Ta na środku ogrodu jest regulowana, ale jak tu takiego krzoka prowadzić jak ona ma luźny pokrój
Pegasus to trawka od Przemka. U Niego w ogrodzie rosła w warzywniku, na patelni. Jest cudniasta. Gotowca dostałam od Marty i muszę przyznać że trawka na mojej patelni daje radę
AsiaK_Z 08:38, 04 cze 2017

Bogdzia napisał(a)

Prezenty z wdziecznoscia sie przyjmujeJa czerwony lubię bo go przynajmniej w ogrodzie widac a jasne kolory gina i trzeba do nich podejsc by cos zobaczyc albo posadzic w wielkiej ilosci.

Prezenty przyjęłam a nawet się podzieliłam z teściową czerwone pelargonie mimo wszystko zostały u mnie Przez tydzień sobie poradziły, więc test na wytrzymałość przeszły pomyślnie
elka_ 12:50, 04 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Krzewuszka... ten krzywulec "znaleziony" w tym roku, ale nie wiem czy zostanie u mnie. Ta na środku ogrodu jest regulowana, ale jak tu takiego krzoka prowadzić jak ona ma luźny pokrój
Pegasus to trawka od Przemka. U Niego w ogrodzie rosła w warzywniku, na patelni. Jest cudniasta. Gotowca dostałam od Marty i muszę przyznać że trawka na mojej patelni daje radę

Krzewuszkę można przycinać, regulować, wtedy uzyska bardziej zwarty pokrój.

Pegasus, już doczytałam, prawdopodobnie macie rozplenicę Pegasus, na zimę radzą ją trzymać w pomieszczeniu powyżej 5st., można ją sadzić w pojemnikach
Zmusiłaś mnie do poszerzenia wiedzy o trawach
AsiaK_Z 14:21, 04 cze 2017

elka_ napisał(a)

Krzewuszkę można przycinać, regulować, wtedy uzyska bardziej zwarty pokrój.

Pegasus, już doczytałam, prawdopodobnie macie rozplenicę Pegasus, na zimę radzą ją trzymać w pomieszczeniu powyżej 5st., można ją sadzić w pojemnikach
Zmusiłaś mnie do poszerzenia wiedzy o trawach

No widzisz Elu, nie napisałam że to rozplenica. Gapa ze mnie