Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Gardener27 16:12, 17 paź 2015

Chciałoby się trochę pogrzebać w ziemi a tu się nie da Pogoda psuje plany ogrodowe Życzę dużo słonka jutro na działce
JulkAd 17:59, 17 paź 2015

I jak pogoda, na przegląd ogrodu, dopisała?...

Kindzia po drodze do ZG przywiozła mi wykopane od siebie różyczki. Nie było innej opcji jak posadzić dzisiaj. Nie chciałabym żeby się zmarnowały. W błocie okrutnym walczyłam.....ale czosnki nadal w szafie....buziam
AsiaK_Z 18:31, 17 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Chciałoby się trochę pogrzebać w ziemi a tu się nie da Pogoda psuje plany ogrodowe Życzę dużo słonka jutro na działce

U mnie było dość przyjemnie na prace ogrodowe. Wycięłam hosty, zgrabiłam liście, trawnik i tyle. Reszta zdobiona już wcześniej.
Zdjęcia są, ale nie mam dostępu do komputera.
Pozdrawiam serdecznie
AsiaK_Z 18:36, 17 paź 2015

JulkAd napisał(a)
I jak pogoda, na przegląd ogrodu, dopisała?...

Kindzia po drodze do ZG przywiozła mi wykopane od siebie różyczki. Nie było innej opcji jak posadzić dzisiaj. Nie chciałabym żeby się zmarnowały. W błocie okrutnym walczyłam.....ale czosnki nadal w szafie....buziam

Tak, tak dopisała Było bardzo przyjemnie, nawet na dwie minuty zaświeciło słońce
Pstryknęłam kilka fotek, ale wrzucę je później, bo teraz nie mam dostępu do komputera

Ja zaczynam myśleć o różach, może zagoszczą i u mnie. Czosnki jeszcze zdążą wskoczyć do ziemi. A może w donice?
Macham
Mathildis 18:44, 17 paź 2015

Wspaniała wycieczka...
Prace w ogrodzie już masz zakończone - zazdroszczę, bo ja cały czas w trakcie
AsiaK_Z 19:10, 17 paź 2015

Mathildis napisał(a)
Wspaniała wycieczka...
Prace w ogrodzie już masz zakończone - zazdroszczę, bo ja cały czas w trakcie

Witaj Aniu. Tak, ten sezon już zakończony, ale tylko dlatego że ogród jest pusty. Nie mam wielu nasadzeń, a jeszcze muszę coś zlikwidować. Za rok o tej porze będę zapewne zarobiona . Od nowego sezonu ruszamy z kopyta ze zmianami. Roślin przybędzie i mam nadzieję, że będzie pięknie
Pozdrawiam i zapraszam częściej
AsiaK_Z 21:00, 17 paź 2015

Teraz mi się przypomniało ... Nie wiem co będzie z moimi "przedszkolnymi" bukszpanami. Takie blade się zrobiły. Nie jestem pewna czy puszczą korzenie. Ale do wiosny mają u mnie miejscówkę, później się zobaczy
JulkAd 21:19, 17 paź 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Teraz mi się przypomniało ... Nie wiem co będzie z moimi "przedszkolnymi" bukszpanami. Takie blade się zrobiły. Nie jestem pewna czy puszczą korzenie. Ale do wiosny mają u mnie miejscówkę, później się zobaczy

Blade bukszpany? Ale podlewałas na początku? Teraz powinny sobie już radzić. Nie zaglądaj do ich korzeni przed wiosną.... na pewno część da radę.
Sorki za literówki ale na tablecie nie umiem pisać
AsiaK_Z 21:25, 17 paź 2015

Pewnie, że podlewałam. Ale znając moje szczęście ... to żeby mieć buksy będę se musiała je kupić
Nie zaglądam, powiedzmy że będę cierpliwie czekać. Kilka gałązek też wsadziłam do wody. Te z kolei są ładniutkie, ale korzonków ni ma

Zrobiłam im fotki, ale nie mam ich jak wrzucić na forum.
JulkAd 21:30, 17 paź 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Pewnie, że podlewałam. Ale znając moje szczęście ... to żeby mieć buksy będę se musiała je kupić
Nie zaglądam, powiedzmy że będę cierpliwie czekać. Kilka gałązek też wsadziłam do wody. Te z kolei są ładniutkie, ale korzonków ni ma

Zrobiłam im fotki, ale nie mam ich jak wrzucić na forum.

Jak będziesz mogła to wrzucisz i zobaczymy....a ziemię z piaskiem mieszałas? Zresztą ja tylko do ziemi wsadzilam i też rosły więc reguły nie ma.
Danusia kupiła rewelacyjne sadzonki przez internet za 2,8 za sztukę.... Całkiem ładnie ukorzenione..... tylko wszystko zależy ile tego chcesz?