Kindzia po drodze do ZG przywiozła mi wykopane od siebie różyczki. Nie było innej opcji jak posadzić dzisiaj. Nie chciałabym żeby się zmarnowały. W błocie okrutnym walczyłam.....ale czosnki nadal w szafie....buziam
U mnie było dość przyjemnie na prace ogrodowe. Wycięłam hosty, zgrabiłam liście, trawnik i tyle. Reszta zdobiona już wcześniej.
Zdjęcia są, ale nie mam dostępu do komputera.
Pozdrawiam serdecznie
Tak, tak dopisała Było bardzo przyjemnie, nawet na dwie minuty zaświeciło słońce
Pstryknęłam kilka fotek, ale wrzucę je później, bo teraz nie mam dostępu do komputera
Ja zaczynam myśleć o różach, może zagoszczą i u mnie. Czosnki jeszcze zdążą wskoczyć do ziemi. A może w donice?
Macham
Wspaniała wycieczka...
Prace w ogrodzie już masz zakończone - zazdroszczę, bo ja cały czas w trakcie
Witaj Aniu. Tak, ten sezon już zakończony, ale tylko dlatego że ogród jest pusty. Nie mam wielu nasadzeń, a jeszcze muszę coś zlikwidować. Za rok o tej porze będę zapewne zarobiona . Od nowego sezonu ruszamy z kopyta ze zmianami. Roślin przybędzie i mam nadzieję, że będzie pięknie
Pozdrawiam i zapraszam częściej
Teraz mi się przypomniało ... Nie wiem co będzie z moimi "przedszkolnymi" bukszpanami. Takie blade się zrobiły. Nie jestem pewna czy puszczą korzenie. Ale do wiosny mają u mnie miejscówkę, później się zobaczy
Blade bukszpany? Ale podlewałas na początku? Teraz powinny sobie już radzić. Nie zaglądaj do ich korzeni przed wiosną.... na pewno część da radę.
Sorki za literówki ale na tablecie nie umiem pisać
Pewnie, że podlewałam. Ale znając moje szczęście ... to żeby mieć buksy będę se musiała je kupić
Nie zaglądam, powiedzmy że będę cierpliwie czekać. Kilka gałązek też wsadziłam do wody. Te z kolei są ładniutkie, ale korzonków ni ma
Zrobiłam im fotki, ale nie mam ich jak wrzucić na forum.
Jak będziesz mogła to wrzucisz i zobaczymy....a ziemię z piaskiem mieszałas? Zresztą ja tylko do ziemi wsadzilam i też rosły więc reguły nie ma.
Danusia kupiła rewelacyjne sadzonki przez internet za 2,8 za sztukę.... Całkiem ładnie ukorzenione..... tylko wszystko zależy ile tego chcesz?