Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 19:41, 02 lis 2015

Gardener27 napisał(a)
Storczyki piękne Wysoko pracujesz Ja na parterze

To tylko trzecie piętro. Biały storczyk już przekwita powoli, ale spokojnie, w "szpitaliku" kolejne wypuszczają pędy kwiatowe
AsiaK_Z 19:58, 02 lis 2015

Gardener27 napisał(a)
Asiu przeglądam Twój plan Dobrze że powiększyłaś bo ja chyba coraz bardziej ślepy i na tamtym mało widziałem

Widzę że chcesz zrobić geometryczne rabaty Ładnie zagospodarowałaś obecne rośliny a odnośnie nowych to pewnie wyjdzie w praniu
Jaki to mam być styl ogrodu ?

Styl...no i mam problem. Podobają mi się uporządkowane, poukładane ogrody, więc wychodzi, że formalny przynajmniej po lewej stronie. Ale czasami lubię zaszaleć ...
Co do układu liściastych ...nie chcę ich mieszać w rabatę, bo przy przycinaniu ich nie będzie wygodnie. Myślę, że tam gdzie je wpisałam będzie zdecydowanie lepszy dostęp do nich. Kolejność oczywiście nie jest pewna na 100% jak na planie tu się może coś zmienić
AsiaK_Z 20:05, 02 lis 2015

Clematisy, róże, trawki "Przemkowe", miskanty, hosty, może werbena.
Stanowcze nie mówię wrzosom, choć piękne są.

Jeszcze gdzieś muszę wsadzić jukę...
AsiaK_Z 20:06, 02 lis 2015

No i jeżówki
JulkAd 21:29, 02 lis 2015

Dzisiaj tylko macham i spokojnego słonecznego tygodnia życzę
AsiaK_Z 21:48, 02 lis 2015

JulkAd napisał(a)
Dzisiaj tylko macham i spokojnego słonecznego tygodnia życzę

Dziękuję serdecznie Kochana Też ledwo żyję
Basilikum 08:45, 03 lis 2015

uff doczytalam. Wglebiam sie od wczoraj. Fajna dzialeczka i tak duzo juz zdzialalas wiosna jeszcze troche pracy a latem bedzie tam pieknie.
Bialowieza mnie zachwycila. Nigdy tam nie bylam i chyba juz nie dotre strasznie tam daleko ode mnie.
Storczyki tez piekne masz moj wlasnie przekwitl i zastanawiam sie jak go ciachnac, by znow zakwitl.
Pozdrawiam z Bawarii
Anda 09:00, 03 lis 2015

AsiaK_Z napisał(a)
A tutaj póki co, ostatnie kwiaty storczyka, które zdobią parapet w pracy
W tle, na pierwszym zdjęciu, po lewej stronie, kawałek poznańskiego Okrąglaka

Okrąglak, przypominam sobie te czasy, jak z pierwszej pensji, wtedy w latach 90-tych kupiłam sobie w Okrąglaku skórzany plecak. Mam go do dziś i używam często Jak ten czas leci...

Storczyk śliczny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 09:30, 03 lis 2015

Basilikum napisał(a)
uff doczytalam. Wglebiam sie od wczoraj. Fajna dzialeczka i tak duzo juz zdzialalas wiosna jeszcze troche pracy a latem bedzie tam pieknie.
Bialowieza mnie zachwycila. Nigdy tam nie bylam i chyba juz nie dotre strasznie tam daleko ode mnie.
Storczyki tez piekne masz moj wlasnie przekwitl i zastanawiam sie jak go ciachnac, by znow zakwitl.
Pozdrawiam z Bawarii

Witaj u mnie. Nigdy nie mów nigdy. Dolatujesz samolotem do Warszawy i dalej zaprzęgiem

Ja storczyki ciacham jak uschnie "badylek". I tak jest jak na loterii albo zakwitnie albo nie Domowe storczyki nie kwitły mi 5 lat (jak na mnie wykazałam się ogromną cierpliwością). W tym roku zakwitły niemal wszystkie (8), no teraz też już się "kończą", ale dwa kolejne przygotowują się do szaleństwa
AsiaK_Z 09:36, 03 lis 2015

Anda napisał(a)

Okrąglak, przypominam sobie te czasy, jak z pierwszej pensji, wtedy w latach 90-tych kupiłam sobie w Okrąglaku skórzany plecak. Mam go do dziś i używam często Jak ten czas leci...

Storczyk śliczny

Czas leci, jak dla mnie za szybko w pewnych momentach. Teraz w Okrąglaku, po generalnym remoncie, są biura i banki, a na poziomie -1 jest restauracja. Podobnie dobrze karmią i nie drogo