Hmmm powiem tak. Mieszkam w takim domu dość dużym, bo ok 340m2 i kiedyś to był cały dom mojego pradziadka, teraz są 4 osobne mieszkania ale mieszka sama rodzina. Jednak podwórko wspólne. Więc wiesz jak jest.
Teraz jestem akurat na półmetku. Zacząłem 5 semestr a jest 8
Nie pozwalaj im przy kompie siedzieć
Zablokuj dostęp do ogrodowiska i pinteresa Za dużo tam inspiracji.
A tak swoją drogą współczuję
Są ciekawe świata.
Też coś o tym wiem... Od długiego czasu mamy problem z jedną z naszych suczek. ucieka jak szalona. Płot 1,70m przekakuje z miejsca. Testowaliśmy już kary, pastuchy, elektryczne ogrodzenia i wszystko to g... warte. Wystarczy ją zostawić na 5 minutu samą i już jej nie ma. Od początku uciekała. Wzięliśmy ją z ulicy i teraz gdybym wiedziała jak to będzie na pewno bym jej nie przygarnęła. Istne utrapienie z nią. Sąsiedzi się skarżą - i wcale się nie dziwię - to duży pies. Co prawda łagodny jak baranek ale skąd ktoś może to wiedzieć? Poza tym nigdy nie wiadomo co zwierzakowi przyjdzie do głowy.. Był moment, że się uspokoiła. Później raz sprobowała ucieczki i zaczęło się od nowa. Teraz siedzi w kojcu i wypuszczamy ją trzy razy dziennie żeby sobie pobiegała. Ja już nie mam siły. Pomimo mojej całej miłości do zwierząt przysięgłam sobie, ze nigdy już na psa się nie zdecyduję.
A, zapomniałam, że w chwili obecnej, ma przebity w kilku miejscach brzuch bo nadziała się na ogrodzenie które bardzo chciała znów przeskoczyć... Ręce mi opadają. Trudno, powiedziałam sobie, że jak chciała tak będzie miała...
Masz rację Iwonko ale już dawno zabrałam im komputer z pokoju Ot inteligentne małpy Broją, ja się wkurzam ale i tak je kocham
PS. Miałaś iść spać a Ty co... w taką noc ?