Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Anda 22:11, 27 wrz 2016

asiak napisał(a)

Ewuniu, a co ile sadzić lawendę?

Zależy, jaką masz, ale ja bym sadziła tak co pół metra albo co 60 cm.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:12, 27 wrz 2016

babka napisał(a)

Myślisz, że za gęsto ?
Sadziłam je w takiej samej rozstawie jak te, które mam na gazonie czyli ok 50cm. One teraz są takie rosochate bo rosły poprzysłaniane innymi roślinami. Wiosną pociacham i kształtu im nadam. Mam je przekopać ?

A widzisz, fotka mnie zmyliła, bo myślałam, że to tylko 30 cm. Co pół metra jest ok.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
amelia_b 22:14, 27 wrz 2016

Chyba lepiej będzie teraz za jednym bałaganen, wiosną je sobie przytniesz, róże dosadzisz i będzie na gotowo. Ja to nawet nie mam tych 2-3 godzinek, wczoraj co mi się udało z małą ma trochę wyskoczyć po pracy do ogrodu
babka 22:57, 27 wrz 2016

To mnie Ewuś uspokoiłaś ale przyznam się, że przez moment miałam chęć sadzić co 60cm i chyba źle by nie było bo jednak ona wypuszcza długaśne pędy kwiatowe. Na gazonie w czasie kwitnienia jest trochę za gęsto. Ale te krzywe krzaczki jakoś jeszcze biedniej mi wyglądały jak przymiarkę na te 60 zrobiłam. No trudno, zobaczymy jak przezimują, wtedy będę się martwić
babka 22:57, 27 wrz 2016

Amelko, ja nic już innego nie robię. Dom zarasta, prasowania całe sterty, okna czekają na zmiłowanie. Przychodzę, szybko jem obiad i idę dzióbać 8godzin pracy to zdecydowanie za długo
Konieczki 09:21, 28 wrz 2016

Zgrzyt w oku i piana na ustach ja to mam prawie wiecznie jak robię w ogrodzie HAHAHA
Ależ Ty działasz
A mikstura to jaka Cię postawiła na nogi, ja po antybiotykach dalej mleko z czosnkiem pije bo kurde gdzie po drodze siły zgubiłam
amelia_b 09:46, 28 wrz 2016

babka napisał(a)
Amelko, ja nic już innego nie robię. Dom zarasta, prasowania całe sterty, okna czekają na zmiłowanie. Przychodzę, szybko jem obiad i idę dzióbać 8godzin pracy to zdecydowanie za długo
albo doba za krótka
babka 20:35, 28 wrz 2016

Asiu czy ja działam? widząc aktywność ludków na forum to ja się obijam. Przekładam raczej z miejsca na miejsce. Dzisiaj nie udało mi się zrobić połowy tego co zaplanowałam :/
Pw. Ci ślę

Amelko w tym sęk, że sił za mało, gdyby doba dłuższa była do bym padła
mateuszmichn 22:51, 31 paź 2016

Puk puk, gdzie pani się podziewa?
beata_m 09:25, 01 lis 2016

i ja dołączam do pukających