Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

MirellaB 02:18, 03 sie 2016

Blackberry Truffle, Secret Affair mam i mam Dixie Scarlet, a Ty Dixie Belle.
Madzenka 06:50, 03 sie 2016

Super zakupy,mzwlaszcza ten bordowy rozchodzić mi się podoba. Dziwne ze do tej pory nie mam rozchodników. Jak ja sie na O uchowałam???
siakowa 07:27, 03 sie 2016

czytam że dziewanna Ci z naparstnicy wyrosła a jak porównasz liscie już kwitnących to faktycznie nei ma różnicy? takie podobne?
kasja83 07:37, 03 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

BR to Bylinowy Raj, a jezowki jakie kupilam to Blackberry Truffle, Secret Afair, Glowing Dream i Dixie Belle.

A no to wszystko jasneTe grypsy ogrodowiskowe mnie wykończą
nawigatorka 08:03, 03 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Super zakupy,mzwlaszcza ten bordowy rozchodzić mi się podoba. Dziwne ze do tej pory nie mam rozchodników. Jak ja sie na O uchowałam???
a wiesz ze wczoraj sie zastanawialam doaczego nie masz rozchodnikow?
ren133 08:11, 03 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Wysokość 23 cm. Strasznie ciężkie są po napełnieniu ziemią.

Merci
lindsay80 09:36, 03 sie 2016

MirellaB napisał(a)

Tak już dawno obcięłam. Nie były do końca jeszcze przekwitnięte, ale tak mnie denerwowały, że ścięłam. Ścinałam razem z lawendą.

Napisz mi czy Twoje VW osiągnęły docelową wysokość? Moje wiele nie urosły i zasłaniają je inne rośliny. Mam nadzieję, że w przyszłym roku wystrzelą w górę.

Lawenda u mnie na razie ładna, więc jeszcze się nią cieszę, ale czosnki jak najszybciej muszę usunąć, tylko kiedy? od dziś mam gości, miejmy nadzieję, że choć na to znajdę chwilę, choć u mnie jest ich 480 posadzonych
VW na wysokość taka sama jak przy zakupie, ale spodziewam się, że za rok urośnie, tak miałam np. z Green Envy.
lindsay80 09:38, 03 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Blackberry Truffle, Secret Affair mam i mam Dixie Scarlet, a Ty Dixie Belle.

Patrzę na tą Dixie Scarlet, ona taka pomarańczowo-czerwona, Dixie Belle ma kwiaty w kolorze wyrazistego, mocnego różu, zastanawiałam się nad jej zakupem, a jak zobaczyłam co Łukasz przywiózł, to stwierdziłam, że jest najładniejsza.
lindsay80 09:40, 03 sie 2016

Madzenka napisał(a)

No jak ?

Jak stały te 3 odmiany bordowych rozchodników w masie w szkółce, to naprawdę ciężko było od nich wzrok oderwać.
Ja też ich kiedyś nie lubiłam, jak to się gusta zmieniają.
lindsay80 09:42, 03 sie 2016

siakowa napisał(a)
czytam że dziewanna Ci z naparstnicy wyrosła a jak porównasz liscie już kwitnących to faktycznie nei ma różnicy? takie podobne?

Na szczęście naparstnica też wyrosła i jej jest znacznie więcej

Teraz to już widzę różnicę w liściach, ale wcześniej nie wiedziałam i wolałam nic nie wyrywać.