Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 17:53, 02 sie 2016

ivo napisał(a)
Edytko trochę mnie tu nie bylo a tu już mebelki są i powiem Ci że wyszły obłednie ! Wszystko ładnie pasuje i kolorystyka bardzo na tak Gratuluje że sami tego dokonaliście

Dziękuje Iwonka, tylko blatów nadal nie ma, z betonem chyba jednak nie wyjdzie.
Jak dostałam fotki takich, które były za normalną cenę to stwierdziłam, że one jednak narażone na czynniki atmosferyczne długo nie wytrzymają, a 1400 zł nie dam.
lindsay80 17:54, 02 sie 2016

ag_zie napisał(a)
Dobrze pamiętasz ja też szukam znalazłam w jednej szkółce ale je ścieli i czekam jak znowu je wystawią na sprzedaż. W drugiej będą mieli ale bliżej września. Tak więc z zakupami dereni czekam na sprzedaż w okolicy a tymczasem tworzę inną część rabaty

ja Ci mogę patyczki ze swoich zaoferować, na wiosnę wsadziłam do ziemi i część chyba się przyjęła, więc mogę Ci naciąć bo i tak planuję je ostrzyc, tylko nie wiem, czy teraz to dobry czas na takie zabiegi.
lindsay80 17:56, 02 sie 2016

Zana napisał(a)
Przyszłam już tak oficjalnie. Wątek pędzi, że ho, ho... Dopiero co podglądałam mebelki i dołączę do chóru wychwalających, bo świetnie wyszły a tu już kolejne stronki doszły.
No widzisz, ja mam wiesiołka nie wiadomo skąd a Ty dziewannę. W dylematach hortensjowych nie pomogę, te różnice między nimi są czasami naprawdę subtelne, szczególnie jak nie kwitną.

A ogród Twój znam troszkę i lubię bardzo tu na fotki zaglądać. To teraz już będę oficjalnie, żeby tylko doba była dłuższa

Fajnie Aniu, że będziesz u mnie gościem.
Ciągle się coś dzieje, bo ogród dalej się tworzy, albo po roku od zrobienia jakichś rabat, stwierdzam, że coś mi nie leży i przerabiam, sama czekam na moment, że już wszystko mi się będzie podobać, ale czy on kiedyś nadejdzie ?
Sebek 18:00, 02 sie 2016

Jakbyś chciała jeszcze te plecione doniczki to je przecenili - niedużo, ale jednak
lindsay80 18:12, 02 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
Niespodzianki nie najgorsze

Wszystko się pięknie rozrasta

Niespodzianki już w kompostowniku, nie pasowały do koncepcji, ale jak gdzieś widzę taką gigantyczną dziewannę to faktycznie stwierdzam, że jest to ładna roślina
lindsay80 18:13, 02 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Czosnków jeszcze nie ścięłaś?

Nie ścięłam, a powinnam bo już raczej straszą niż zdobią.
A Ty obcięłaś?
lindsay80 18:13, 02 sie 2016

Sebek napisał(a)
Jakbyś chciała jeszcze te plecione doniczki to je przecenili - niedużo, ale jednak

ja już nie potrzebuję, ale może ktoś kto poczytuje się skusi.
Dzięki za info.
lindsay80 18:19, 02 sie 2016

Łukasz, miło mi było Cię poznać i dziękuję, za zakupy, które mi zrobiłeś w BR.

Spotkaliśmy się dziś dosłownie na pół godzinki u Kapiasa, mam nadzieję, że następnym razem będzie więcej czasu żeby pogadać

A wśród zakupionych roślinek są świecznice BN i jeżówki, na miejscu dokupiłam sobie jeszcze rozchodnika Cherry Truffle

anna_t 18:20, 02 sie 2016

też macie wrażenie że O. to najtańszy z tych wszystkich marketów budowlanych?
anna_t 18:23, 02 sie 2016

ooo śliczny rozchodnik ale ja nie obiektywna jestem bo uwielbiam te rosliny na różowo ma kwitnąć?