Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Agania 11:05, 11 sie 2016

Piękne zawilce, kępy faktycznie dorodne

Wypoczynek odjazd

Hortek nie rozpoznam, ale pysznią się kwiatami...ja właśnie wiosną ukorzeniłam vanilki, mam jeszcze miejsce, na początku miałam tak samo jak Ty wolałam limonkowe kolorki i wolę różowe nad białe
lindsay80 11:05, 11 sie 2016

ren133 napisał(a)

Piękne masz te zawilce
Aaa widzisz moja pani mówiła mi ostatnio, że w tym sezonie będzie miała tylko różowe bo białe wymarzają ...

to prawdę Ci powiedziała.
Nie wiem jak tam Ci ten róż pasuje do reszty, ale ja śmiało te obie odmiany mogę polecić.
India 11:06, 11 sie 2016

ja myślałam, że moje hortensje to wszystkie limki
a dwie mam jakieś inne, różowieją już
lindsay80 11:09, 11 sie 2016

Agania napisał(a)
Piękne zawilce, kępy faktycznie dorodne

Wypoczynek odjazd

Hortek nie rozpoznam, ale pysznią się kwiatami...ja właśnie wiosną ukorzeniłam vanilki, mam jeszcze miejsce, na początku miałam tak samo jak Ty wolałam limonkowe kolorki i wolę różowe nad białe

Dziękuję

Ja dziś na targu widziałam ładne krzaczki Vanilek, korciło mnie, ale się powstrzymałam, ale zorganizuję im jakieś miejsce na pewno
lindsay80 11:12, 11 sie 2016

India napisał(a)
ja myślałam, że moje hortensje to wszystkie limki
a dwie mam jakieś inne, różowieją już

A wyglądem kwiatów i pokrojem krzaka są takie jak pozostałe?
Bo u niektórych osób limki też już różowieją, więc niekoniecznie masz jakąś pomyłkę.

U mnie różnice są w wielkości krzaczków, kolorze pędów, podatności na pokładanie, wyglądzie kwiatów, stadium ich rozwoju... sporo tego.
India 11:16, 11 sie 2016

to muszę się dokładnie przyjrzeć
kupowałam wszystkie razem, rosną koło siebie, ta sama ziemia i tak samo podlewane te co różowieją wcześniej zakwitły
_Martini_ 11:19, 11 sie 2016

Świetne miejsce wypoczynkowe.
Mam pytanie: z czego masz zrobione te profile za tarasem? To jest drewno? Czy to było robione na zamówienie czy kupowane? Szukałam podobnych (na razie tylko w marketach budowlanych) ale nie mogę znaleźć. Potrzebuję do powojników.

Białe zawilce wymarzają? Kurka, a ja właśnie białe zamówiłam
lindsay80 11:22, 11 sie 2016

India napisał(a)
to muszę się dokładnie przyjrzeć
kupowałam wszystkie razem, rosną koło siebie, ta sama ziemia i tak samo podlewane te co różowieją wcześniej zakwitły

to może być powód, u mnie też jedne już przekwitają inne mają ledwo co widoczne zawiązki kwiatów, cięte były tak samo, więc nie mam pojęcia skąd te różnice.
nawigatorka 11:27, 11 sie 2016

Ostatnia do limki najbardziej podobna.kolor dosc jednolity i okragly keiat
lindsay80 11:29, 11 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
Świetne miejsce wypoczynkowe.
Mam pytanie: z czego masz zrobione te profile za tarasem? To jest drewno? Czy to było robione na zamówienie czy kupowane? Szukałam podobnych (na razie tylko w marketach budowlanych) ale nie mogę znaleźć. Potrzebuję do powojników.

Białe zawilce wymarzają? Kurka, a ja właśnie białe zamówiłam

jeśli dobrze Cię zrozumiałam to chyba myślisz o pergoli? Ona jest drewniana. My robiliśmy na zamówienia, firma była z okolic Częstochowy.

Tu mam taką starą fotkę, zrobioną w dniu montażu jak w całości wygląda.

Przy okazji wspomnę, że to było 4.07.2015, jak widać nie ma tam żadnych roślin, a dziś jest busz!

Tak z białymi zawilcami wiele osób po tej zimie miało problem. Jaką odmianę zamówiłaś? Bo u mnie lepiej zimowała Whirlwind niż Honorine Jobert, ale nie wiem czy to nie kwestia przypadku.