Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:47, 01 cze 2018

_Martini_ napisał(a)
Ależ trafiłam akurat na foteczki
Też mam stipę już kwitnącą. A jaka trawa jest w MW? Koniecznie muszę kupić Ascot i Artemis. A myślisz, że one w duecie dobrze się zgrają? Pashimnę i Princess Anne mamy takie same. Masz rację, kolor Princess Anne nie zawsze wychodzi w aparacie tak, jak w rzeczywistości.
Wszystko ma pani śliczne, proszę pani

edit. O, jeszcze widzę Voyage. Jak bys określiła jej kolor, cieplejszy czy bardziej w lila?

Śmiałki są w różach, ale chyba wiosną je stamtąd zabiorę, jakoś nie jestem do nich przekonana.

Voyage ciut w brzoskwinie wpada jak zaczyna kwitnąć, w miarę kwitnienia robi się czysty, jasny róż - koloru lila tam się nie dopatrzyłam.
lindsay80 21:52, 01 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękną kolekcję róż zgromadziłaś i bardzo zgrabnie wkomponowałaś je w rabaty. Widoki bardzo miłe dla oka.

Dziękuję Haniu, to duży komplement, bo uważam, że wkomponować dobrze róże w rabaty do spore wyzwanie.

Nie pisałam wcześniej, kupiliśmy rozdrabniacz do gałęzi taki jak Ty masz, nie wiem czy źle mamy ustawiony, ale trochę nam przepuszcza tych gałęzi, mam nadzieję, że da się to poprawić.
lindsay80 21:54, 01 cze 2018

Jagodaa napisał(a)
Piękne buszowisko!

Nie da się zaprzeczyć
Jagodaa 21:57, 01 cze 2018

Edyta, Ty masz taką dobrą ziemię u siebie?
leon60 22:00, 01 cze 2018

lindsay80 napisał(a)
Jarzmiankowe szaleństwo

super !
chyba pierwszy raz widzę u Ciebie taki chodniczek
mrokasia 22:02, 01 cze 2018

Co ile masz posadzone trzcinniki overdam?
Kasya 22:04, 01 cze 2018

Jejku jakie pomidory juz !
I ostrozki piekne, pełne, one ci się rozrastają w kępy ?
Toszka 22:08, 01 cze 2018

lindsay80 napisał(a)

Przejdą te burze co na najbliższe dni są w prognozach i będę ciąć zatem.

Ale jutro zrobię jeszcze fotki stożków przy wejściu, które cięliśmy w kwietniu i podpytam Cię dlaczego gałązki zaczęły im brązowieć na końcach.

Czy podobnie jak przy bukszpanach zaraz po cięciu powinno się popryskać na grzyba?

Zawsze ucięta gałązka troszkę przyschnie. to normalne. Dlatego wczesniej pisałam o ostrych, dobrych nozycach - czym czystsze cięcie tym mniejsza ranka. Ja nigdy po cięciu cisa nie pryskałam. I nigdy nie było potrzeby.
Czym cięłaś?
Monia81 22:11, 01 cze 2018

lindsay80 napisał(a)

Takie spotkanie trochę spontaniczne i szybko zmontowane, a super czas spędziliśmy

Posadziłaś wszystko?
Padało u Ciebie? U nas koło 15-tej spadł konkretny deszcz, dziś nie muszę nic podlewać, ogród dostał sporą dawkę wody.

Tak, bawiliśmy się super Właśnie wróciłam, posadziłam wszystko U mnie bez wody z nieba niestety, podlewałam, ale coś się u nas błyska, może co spadnie, przydało by się... buźka i spokojnej nocki
06:47, 02 cze 2018
jednak szklarnia to szklarnia ...na moje będe jeszcze trochę czekać

z Giardiną się w tym roku przeprosiłam ....tak mnie ta róza rok temu sie nie podobała i ciągle jej cos dolegało ...a w tym roku mnie zachwyca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies