Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

leon60 13:16, 22 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

A jak wysoka?

Najwyższa jaką mam (z kłosami to pewnie ok 2 m) to molinia KF - tylko ona taka fontannowa jest.

KF z kłosami ma spokojnie 220-230 cm
Makao_J 16:26, 22 lip 2018

A ten pierwszy szary kociak to dachowiec? Bo nie wygląda

Ten drugi to identyczny jak nasza Figa.
anulajda 16:48, 22 lip 2018

Ale kotki słodziaki ja mam kota i psa i granulki wysypane pod jeżówkami a kot tak jak pisze Justyna byleczego się nie chyci moje zwierzaki nie interesują się nimi ale Ty masz jeszcze młode kociaki to jeszcze głupiutkie i ciekawskie są.
wiklasia 17:48, 22 lip 2018

Ten pierwszy bardzo ciekawą kolorystykę ma - jakby szary kot przeszedł przez składzik węgla - super to umaszczenie
Drugi też śliczny
mirela 07:58, 23 lip 2018

leon60 napisał(a)

KF z kłosami ma spokojnie 220-230 cm

dzięki Co ile ją sadzicie ?

mi ślimaki wchodza na .. elewację, drzwi wejściowe i ostatnio ściągałam je z okna balkonowego
Chyba jakąś gęś sobie sprawię
leon60 10:15, 23 lip 2018

mirela napisał(a)

dzięki Co ile ją sadzicie ?

55-60cm
nicol21 13:21, 23 lip 2018

deszczu zazdraszczam bo u nas ban na podlewanie, mandat i/lub wiezienie od 8 do 14 dni.

sciage o jezowkach sciagnelam i zapisalam. jezowki kuopwalas stacjonarnie czy przez net? Jesli net to moge prosic o namiary? Szukam paru, ale konkretnych [choc sama musze skrocic listę!] ale w wiekszosci sklepow internetowych sa niedostepne.

Twoje są piękne!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
sylwia_slomc... 14:03, 23 lip 2018

eee_taam napisał(a)

troche mnie to dziwi ....bo myśmy mieli wiele lat kota (jeszcze jak mieszkalismy w bloku ale juz zdechł)i cały czas żyłam ta myśla że kot byle czego nie zje i jak jest jakies jedzenie niepewne to sie za nie nie weżmie ....pies natomiast zje wszystko jak leci....wiec juz sama nie wiem co myslec o jedzeniu przez kota granulek

ja sypie bo ślimaki sa takie dorodne i spaceruja juz nawet po trawniku bo na rabatach kora i im ona nie pasuje za bardzo ...... koty okoliczne do mnie przychodza którys rok te same czasem wyłapuja myszy ...wiec raczej nie jadły granulek i sie nie potruły.....sama nie wiem co o tym sadzic.

Moje koty granulek na ślimaki nie ruszają, ale jednego parę lat temu straciliśmy bo chodził do sąsiadów i wyjadał trutkę na szczury... więc z tą mądrością ton różnie bywa, za to mam psa co byle czego nie zje.
lindsay80 19:36, 25 lip 2018

kaz742011 napisał(a)
Fajni ci nowi mieszkańcy . Do mnie przychodzą ciągle koty sąsiedzkie. Tylko mój pies ich nie lubi i jak któregoś zobaczy to goni aż kora fruwa .

Do nas też przychodziły okoliczne koty, a teraz te dwa małe zwarły szyki I przepraszają nieproszonych gości
lindsay80 19:38, 25 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

Dobrze, że znam nazewnictwo, bo pani inaczej nie wiedziałam cZego szukać

Jesteś zatem perfekcyjnie przygotowana do robienia zakupów w szkołkach