Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

sylwia_slomc... 11:44, 28 lut 2019

Halo wiosna puka Wybierasz się do Jasionki na targi?
lindsay80 09:36, 07 mar 2019

Dziękuję wszystkim za miłe wpisy i zainteresowanie moim ogrodem.

Przez 4 lata dosyć intensywnie udzielałam się na forum, choć z roku na rok stawało się to coraz trudniejsze ze względu na fakt jak forum się rozrosło i ile obowiązków mam jako pracująca mama.

Rok temu musiałam włączyć się intensywnie w walkę o życie i zdrowie bardzo bliskiej mi osoby i zostawić wiele spraw na boku.

Nie będę już regularnie prowadzić swojego wątku.

Jedyne co mogę obiecać to, że od czasu do czasu, wpadnę ze świeżymi zdjęciami, ale wybaczcie - na wizyty w Waszych ogrodach, czy odpisywanie na każdy wpis już nie mogę sobie pozwolić.

Mam nadzieję, że rozumiecie

Wszystkim życzę udanego sezonu ogrodniczego!
lindsay80 09:40, 07 mar 2019

adkawi napisał(a)
Witaj lidsay cudny ogród,nawet zima jest zachwycający.Mozesz mi napisać jakiej odmiany masz brzozy w zagajniku?.W tym roku mam plan taki żeby go zrobić w rogu działki, darmowy dostęp mam do zwykłych brzóz samosiejek ,ale nie wiem czy się nadają.

to brzozy Doorenbos - one nie rosną takie wielkie jak zwykłe.
lindsay80 09:41, 07 mar 2019

Veega napisał(a)
Witaj Edytko
Przeczytałam cały Twój wątek od początku do końca, byłą to świetna lektura na długie zimowe wieczory, ale jak dotarłam do końca zmartwiłam się, że zakończył się tak nagle, że zniknęłaś....no ale dzisiaj widzę, że znowu uraczyłaś nas nową porcją zdjęć Twojego cudnego ogrodu
Edytko, Twój ogród jest przepiękny, brak mi słów aby opisać mój zachwyt nad dziełem, które stworzyłaś Przeszłaś długą drogę i z tego co czytam jeszcze nią idziesz, ale jak już dojdziesz do końca, to dzieło Twoje będzie nieziemskiej urody

Pozdrawiam i życzę Ci wiele radości z Twojego (Waszego, bo wkład Twojego męża też przecież jest duży) ogrodu

Ps. Ogród w zimowej i świątecznej szacie niesamowity, aż głośno zawołałam : wooooow !!!!

miło mi, ale zawsze czuję zakłopotanie, jak czytam, że ktoś poświęcił mnóstwo swojego czasu na przebrnięcie przez ten wątek.
lindsay80 09:43, 07 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Fajnie, że jesteś , nie znikaj już.

Pięknie u Ciebie wewnątrz i na zewnątrz.
Tyyle światełek, pięknie to wygląda.
No a ścieżka nowa rewelacja, już ją widzę oczami wyobraźni, widzę ją w żwirku, ale zaraz... widzę jeszcze płyty betonowe tam.
Hm... ciekawe czy nadaję się na wróżkę...

jesteś niezłą wróżką
lindsay80 09:44, 07 mar 2019

nicol21 napisał(a)

Powiesz mi prosze co to masz za drzewko wielopienne wsrod kulasow? Niestety klona musze wymienic I musze cos innego znalezc niz klon [grzyb!]

to świdośliwy lamarckie.
lindsay80 09:44, 07 mar 2019

JULA22 napisał(a)

Witam,
To ogrodzenie jest prawdziwą inspiracją ! Płot oglądam i podziwiam na forum już długi czas, a na wiosnę wymieniam u siebie)
Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej
Gdzie był wykonany/zamówiony ?
Jaka jest wysokość całego przęsła, poszczególnego panela, oraz odstęp miedzy panelami?
czy kolorystyka to antracyt / grafit, a może z palety kolorów RAL ?
Będę wdzięczna za każdą informację!

odpowiem na prive
lindsay80 09:45, 07 mar 2019

Iwk4 napisał(a)
Cześć Edytko.
Rok temu dostałam od ciebie takie sadzonki seslerii, nie jest to jesienna, ani Heufleriana, zapomniałam nazwy. Teraz zaczyna kwitnąć. Pamiętasz, jaka to?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=992#post_3

Wiosennie się robi, moze już wrócisz? Buziaki zostawiam.

to Sesleria Sadleriana - ja już wyrwałam stare liście, zostały tylko te młode i kwitnące kłosy, teraz te trawki wyglądają jak jeżyki
lindsay80 09:46, 07 mar 2019

paulaa napisał(a)

Cześć Edyto! Twój ogród mnie zachwyca a zarazem inspiruje, szczękę zbieram co chwila z podłogi. Nie masz świadomości tegoo, że dzięki Tobie postanowiłam sama zasadzić wszystko w moim ogródku (taki był plan od początku ale jakoś teraz byłam zrezygnowana już miałam nagraną ekipę ale wsiąkłam w Ogrodowisko znów i po nocach nie mogę spać ).
Proszę napisz co to za obłędne drzewa między tymi tulipanami???? czy to jest wiąz holenderski? skaczę po stronach wątku ale nie umiem znaleźć a są po prostu obłędne!!!!! i w jakich odstępach sadzone? Dlaczego nie masz wizytówki przy tak pięknym ogrodzie? Pozdrawiam serdecznie!

to są graby Fastigiata.
Kupowałam z plantacji w Kobiórze - pisz na prive jeśli interesuje Cię coś więcej.

Wizytówka - może na 2000 stron to byłby fajny pomysł - zobaczymy.
lindsay80 09:49, 07 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Halo wiosna puka Wybierasz się do Jasionki na targi?

nie jeżdże już na żadne targi, bo roślin mam aż za dużo.
Jedynie w Gliwicach co roku bywam, bo mam rzut beretem i są zwykle po połowie maja, a to jest taki moment, gdy rośliny są już ładnie wyrośnięte i czasami się na coś skuszę.