Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

aga_pe 12:54, 09 paź 2015

w końcu się przykulałam
Już podglądałam wątek wcześniej, ale się nie odzywałam. Zakulkowałaś się. Zazdraszczam....pozytywnie
U mnie jak u Ciebie, wsadzając jedną roślinę, trzeba przesadzić inne. Jutro biorę się za przygotowanie rabat na nowe nasadzenia. Tu akurat w końcu nic nie będę przesadzać....no może wywalę złotlin ....jak dam radę, bo duży
lindsay80 11:17, 10 paź 2015

malkul napisał(a)

okaże się mam mokro i glinę więc mogą i wygnic i grzyba złapać i mogą zostać zjedzone przez nornice i jeszcze np. ktos może wykopac mi ciemną nocą

oj nie wierzę, że wszystkie te plagi mogłyby na Ciebie spaść
A tak w ogóle to pochwaliłaś się jakie te cebule kupiłaś? bo jakoś nie trafiłam na to, ale mogłam przegapić bo wpadam z doskoku w tym tygodniu.
lindsay80 11:19, 10 paź 2015

bdan napisał(a)

Ja chyba z zakupem do wiosny się wstrzymam. W paru miejscach czytam, że tulipanowca lepiej wiosną wsadzać, żeby zdążył się dobrze przed zimą ukorzenić, a presji nie mam, to przez zimę będę jeszcze kombinować jakie ewentualnie ciekawe drzewa wziąć pod uwagę.
Jakby Ci się przypomniało to zapytaj czy mają klona cynamonowego (strzępiastokory), ale jak nie, to nic się nie stanie.

wyjazd dziś, mam nadzieję, że będzie owocny, bo zimno niemiłosiernie i tak średnio mi się chce latać po polu.
Przypomniałaś mi o tym klonie, bo też kiedyś już go oglądałam, jesienią wygląda cudnie - zapytam.
lindsay80 11:21, 10 paź 2015

aga_pe napisał(a)
w końcu się przykulałam
Już podglądałam wątek wcześniej, ale się nie odzywałam. Zakulkowałaś się. Zazdraszczam....pozytywnie
U mnie jak u Ciebie, wsadzając jedną roślinę, trzeba przesadzić inne. Jutro biorę się za przygotowanie rabat na nowe nasadzenia. Tu akurat w końcu nic nie będę przesadzać....no może wywalę złotlin ....jak dam radę, bo duży

Oj tak, na szczęście wszystko już posadzone, choć kilka musiało zostać zadołowanych w miejscu tymczasowym.
Miejsce na nowe nasadzenia już gotowe? bo czytam, że jutro macie spotkanko i roślinki dla Ciebie jadą
lindsay80 11:25, 10 paź 2015

Przeraźliwie zimno, wietrznie i nawet słońce jakoś mnie nie przekonuje do wyjścia na podwórko - po tym tygodniu mam serdecznie dość prac ogrodowych, niestety jakoś będę się musiała jeszcze zmusić bo nie wszystko skończone.

Dobrze chociaż, że przymrozków jeszcze u mnie nie było.
nawigatorka 11:31, 10 paź 2015

A ja pojde z przyjemnoscia choc tez zimno strasznie. Musze w koncu nawoz jesienny rozsypac bo deszcz w koncu u mnie zapowiadaja.
lindsay80 12:40, 10 paź 2015

nawigatorka napisał(a)
A ja pojde z przyjemnoscia choc tez zimno strasznie. Musze w koncu nawoz jesienny rozsypac bo deszcz w koncu u mnie zapowiadaja.

A na co ten nawóz jesienny będziesz sypać?

No ja już byłam ale przyjemnością dziś bym tego nie nazwała, głowę chce urwać.
aga_pe 15:37, 10 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Oj tak, na szczęście wszystko już posadzone, choć kilka musiało zostać zadołowanych w miejscu tymczasowym.
Miejsce na nowe nasadzenia już gotowe? bo czytam, że jutro macie spotkanko i roślinki dla Ciebie jadą

Właśnie szykuję. Choć tak do końca nie wiem, czy to będzie ich miejsce docelowe
Lecę dalej zrywać darń, bo noc mnie zastanie
lindsay80 16:08, 10 paź 2015

Pojechałam dziś zaznaczać drzewa, które chcę kupić i oto efekty tego wyjazdu:

Tulipanowiec

Jeden z dwóch buków Pendula Purpurea

Ambrowiec

lindsay80 16:13, 10 paź 2015

A oprócz tego wybrałam sobie też śliwę Nigra, 2 graby Fastigiata i Glediczję Sunburts.

Miłośnicy grabów nie wyjdą z tego miejsca z pustymi rękami