Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

magdaw 09:39, 19 kwi 2016

Moje rozplenice ruszyły a miskanty tez nie...
inag 10:46, 19 kwi 2016

U mnie ML i Variegatusy już się zielenią ale Apache też zupełnie sianowate. Poczekajmy jeszcze. Nie martw się
lindsay80 13:25, 19 kwi 2016

Efffa napisał(a)
gdybys nie dostawała powiadomień, sprawdź prive ode mnie

Ewelina, ciężko ostatnio Cię złapać... jutro powinnyśmy dostać część roślinek, bo paczki dziś wychodzą.
lindsay80 13:26, 19 kwi 2016

malkul napisał(a)
jakos ci nie wierzę w te zacięcia, pamietaj że widziałyśmy sie oko w okoe

po takich słowach nawet jak są gorsze momenty, to trzeba sobie przypomnieć i brać się w garść
lindsay80 13:28, 19 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Już w tym roku Twój ogród będzie błyszczeć. Co ja pisze, już blyszczy

błyszczy ale fragmentami, mam zapędy do ciągłego przesadzania, bo dopiero po jakimś czasie widzę, że coś ze sobą nie gra dobrze, minie trochę czasu zanim osiągne satysfakcjonujący efekt.
lindsay80 13:30, 19 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Jak coreczka? Mnie tez gardło drapie ...zdrowka

rozłożyła się na maxa, ale dziś już jest poprawa, mam nadzieję, że Ty też w lepszej formie?
lindsay80 13:37, 19 kwi 2016

Pluszakowa napisał(a)

Teraz to nie bardzo mam co pokazać stare miejsce cięcia. Cięcie rok temu w Wielkanoc. Już rok wcześniej ta część była podejrzana, ale nie było pewnie czy dzik czy nie. Na wiosnę było już jasne, że to jest coś innego. Wcześniej ruszyła wegetacja i większe listki. Żeby nie osłabialo rośliny szybka decyzja o cięciu.

nigdy mi się nic takiego nie przytrafiło i mam zerowe doświadczenie w temacie, także tyko mogę poczytać o problemie.
Aska 13:39, 19 kwi 2016

Dzięki Edytko. Konieczne muszę popytać w naszej szkółce o ten kompostownik. Człowiek czyli ja ubogi jest w wiedzę ogrodnicząA Ty masz może doświadczenie z bukami? bo napaliłam się na buka tricolor i mam nadzieję, że to dobry wybór.
lindsay80 13:42, 19 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Edytko, czy miskanty u ciebie ruszyły. Zaczynam się martwić. Moje nic jeszcze...
Dawno fotek nie było. Zapodaj coś...

Większość ruszyła, najlepiej sprawa się ma jeśli chodzi o gracki, potem ML i Variegatusy, czekam co miskantami Apache. Rozplenice też pokazały już znaki życia. U mnie najgorsze carexy, Gold Fountain martwy, Evergold bardzo brzydki i nie wiem czy puści nowe przyrosty, Amazon Mist słabo wygląda, w dodatku dało się ręką wyciągnąć wygniłe ździbła, bronze form i buchannani na razie dobrze rokują ale pewności jeszcze nie mam co z nimi.
Z pewnymi odmianami chyba się pożegnam bezpowrotnie - a część uparcie będę dokupować.
Zaraz się wybiorę do ogródka z aparatem, bo ja ostatnio niefotogeniczne prace wykonuję, to nie focę, a już coraz mocniej wiosnę widać.
lindsay80 13:44, 19 kwi 2016

Kasya napisał(a)
U mnie tez miskanty nie ruszyły i tez się martwię
Chodzę i oglądam codziennie
Ale pocieszam się tym ze napisałam do szkółki w której zamowilam, pytanie czy Juz ruszyły i czy mogę podjechać odebrać to pani odpowiedziała ze lepiej w przyszłym tyg...

jeszcze nic przesądzone, te co mi nie ruszyły głównie w cieniu rosną, więc daję im jeszcze czas - mam nadzieję, że u Ciebie też się obudzą, bo niby mamy być gotowi na to, że rośliny wypadają, ale to zawsze jednak przykre jest.