jak patrzę na te zdjęcia to też stwierdzam, że trzeba zrobić kontynuację.
Z kulkami masz rację, przesadzać nie będę ale kiedyś dokupię ze dwie szt. i dam bardziej z przodu.
Trzmieliny nie są w linii, choć na zdjęciu może tak się wydawać.
Z przodu są spore odstępy między roślinami, ale to dlatego, że kiedyś lawenda będzie tworzyć duże kule i te luki się zapełnią, na dzień dzisiejszy przyznaję, że wygląda jakby tam czegoś brakowało.
Jeśli kontynuacja to lawenda, kule bukszpanowe, szałwia, ale przydałoby się coś wyższego na ścianę, no i może jakieś róże, nawiązujące do tej strony gdzie altana?
Może jakieś stożki na obu końcach tej częsci ścianki? Bo za wykuszem ta rabata ma szersze miejsce o wymiarach 2,2x1,5 m a i w miejscu gdzie ona łączy się z frontową też zostaje taka większa wolna przestrzeń.
ładna zmiana pod wykuszem, a mnie się podoba - ja bym nie rozrzucała roślin, jak się lawenda rozrośnie to już będzie w ogóle super, ale ja nadal wzdycham do tych firan
Trudno nadrobić u Ciebie ...z aktualnych zrobiłabym kontynuacje a ze starszych postów ....to donice cudne cudne cudne i tulipanki tak rozrzucone bardzo fajnie wygladaja nie zmieniaj ))))
Lawendy posadziłam co 50 cm, a od chodnika oddalone o 37 cm, jak urośnie to nawet może się ze sobą stykać, jakoś tak pewnie będzie to wyglądać.
Dorysowałam też, gdzie potencjalnie można dołożyć kulkę bukszpanową.
Ty przecież nie jesteś zwolenniczką firan, a tu takie słowa jak mi żywopłoty porosną, to chyba też nie będę wieszać.
na tle altany są już gracki, więc chyba musiały by być one, bo inny rodzaj to już by się zrobiło myło i powidło.
Zaraz na fotce oznaczę co już tam rośnie i gdzie
Zmiany fajna sprawa, ale te stożki to mi jakoś nie pasują
Lawenda co 50 cm i będzie się stykać, to co będzie u mnie jak sadziłam w odległości mniej niż 30 cm