Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

zieloniutka 10:35, 20 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Hihi, może Ci chociaż kasę dali, żebyś mogła sama sobie kupić ?

Jak tam reklamacja?

eM się wkopał,bo kupił motykę z myślą, że komuś w rodziny ułatwi życie dając gotowca na prezent, ale że rodzina się wyparła pomysłu to mam taki bonusowy prezent od niego.

Co do reklamacji. Kasa już jest na koncie.
Ogólnie w tym roku robiłam pierwsze w życiu zakupy roślin przez internet i właściwie wtopiłam na całej linii.

Sadzonki kopytnika od jakieś dziewczyny na alle- kawałek rośliny ze szczątkowym pojedynczym korzonkiem. Tutaj pozostaje tylko właściwy komentarz.

Trawki. pl - miskanty, które wypuściły po jednym źdźble i dwa, które w ogóle nie ruszyły. To sama imperata. To jest póki co najdroższa lekcja, że zakupów nie robi się przed sezonem. Zareklamowałam, ponieważ rośliny trzymałam w bezpiecznym miejscu, ale cisza po drugiej stronie.

No i iglaki 24. Wspomniana wcześniej żurawka za 20 zł, która padła, brak dwóch drzew w zamówieniu, tatarak, który też padnie, sadzonki innych roślin małe w stosunku do ceny.
Kasę od nich otrzymałam po prawie miesiącu, ale zakupów już tam nie zrobię.
Jeszcze takie niemiłe uczucie przy rozpakowywaniu-popieram używane kartony, ale nie ubrudzone jakimiś smarami samochodowymi a w takie były zawinięte drzewka.

Oj, człowiek się uczy na błędach,czasami drogich ...

lindsay80 13:36, 20 maj 2016

oj, kumulację pecha miałaś z tymi zakupami internetowymi.

Trzeba się pilnować, bo Ci sprzedawcy też są sprytni i jak dużo komentarzy negatywnych i biznes nie idzie to nazwę firmy zmieniają i dalej ludzi naciągają.

Ja odpukać dobrze trafiam, w tym roku w jednym zamówieniu Pan mi zapomniał wsadzić 3 przegorzanów to umówiliśmy się, że kolejnym razem ja sobie coś zamówię i on mi wtedy przesyłkę za free zrobi no i tak się stało, tylko, że wybrałam zawilce Serenade i uczciwie mi napisał, żebym wybrała coś innego bo zawilce z racji, że to jesienne kwiaty są maleńkie, ale uparłam się i przysłał, faktycznie małe, ale szybko podrosły.
W każdym razie wszystko skończyło się dobrze i ja mam pozytywne odczucia.
Efffa 17:35, 20 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Znam to z autopsji, dobrze, że mam pod nosem Ewelinę to jest z kim pogadać na ogrodowe tematy i można zrozumienia oczekiwać.
Chociaż jak ostatnio obrywałam z jej wyciętych sosen igły, żeby rodkom podsypać to siedziała i się ze mnie brechtała na całego

Buziak Ewelina

Buziak
Dziewczyny , bo naprawdę to było tak śmieszne, jak Edytka te igły targała i składowała w kalfasie(tak się to chyba nazywa),ale to tylko potrafimy zrozumieć my z O. gdyby nas ktoś poobserwował to pewnie by się spytał czy słońce mocniej przygrzało.Edytka targała, wysilała się a ja z jej córką obserwowałyśmy jak poświęca sie do ogrodu.Prawdziwa ogrodniczka.
Jakby co to igły czekają...
zieloniutka 18:02, 20 maj 2016

Może kogoś zainteresuje. Miejsce Pszczyna, ten weekend

http://wiadomosci.pless.pl/43545
lindsay80 19:29, 20 maj 2016

Efffa napisał(a)

Buziak
Dziewczyny , bo naprawdę to było tak śmieszne, jak Edytka te igły targała i składowała w kalfasie(tak się to chyba nazywa),ale to tylko potrafimy zrozumieć my z O. gdyby nas ktoś poobserwował to pewnie by się spytał czy słońce mocniej przygrzało.Edytka targała, wysilała się a ja z jej córką obserwowałyśmy jak poświęca sie do ogrodu.Prawdziwa ogrodniczka.
Jakby co to igły czekają...

Żebyś wiedziała, że się jeszcze zgłoszę po drugą porcję
lindsay80 19:32, 20 maj 2016

zieloniutka napisał(a)
Może kogoś zainteresuje. Miejsce Pszczyna, ten weekend

http://wiadomosci.pless.pl/43545

Jutro jadę na targi do Gliwic, ponoć szaleństw nie będzie bo tylko kilkunastu wystawców, ale mam odebrać roślinki z Bylinowego Raju.

No to może w niedzielę do Pszczyny, ktoś jeszcze się wybiera?
Efffa 19:34, 20 maj 2016

Edyta my sie wybieraliśmy do parku, ale to nic pewnego, bo może ze Pszczyny przyjadą do mnie.Ale jakby co to dam Ci jutro znać.
lindsay80 19:39, 20 maj 2016

Efffa napisał(a)
Edyta my sie wybieraliśmy do parku, ale to nic pewnego, bo może ze Pszczyny przyjadą do mnie.Ale jakby co to dam Ci jutro znać.

A z kolei za tydzień, w parku w Pszyczynie jest piknik Krynoliny:

https://www.facebook.com/events/931328156987472/
Kacha123 19:47, 20 maj 2016

A co się jutro w Gliwicach dzieje? Jakaś opóźniona jestem!
Pluszakowa 20:08, 20 maj 2016

Targi ogrodnicze