Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 19:54, 26 maj 2015

i jeszcze trochę kwiatowo

Orliki

Azalie

nawigatorka 20:11, 26 maj 2015

Donica?
lindsay80 20:19, 26 maj 2015

Perukowiec będzie miał peruczki

Limki pokazują maleńkie pączki

Młode listki na katalpach

Kto zgadnie jak nazywa się ta roślina cała w pączkach?

lindsay80 20:20, 26 maj 2015

nawigatorka napisał(a)
Donica?

A nawet cztery
Gabrysia_ 20:58, 26 maj 2015

Moja yara ma niebieskie granulki.
Śliczne orliki
lindsay80 21:07, 26 maj 2015

to Ty Gabrysiu masz pewnie taką jak Siakowa, co znaczy, że nic złego z trawnikiem po jej posypaniu nie powinno się zdarzyć.

Coraz bardziej lubię orliki, i pomyśleć, że do niedawna jakoś nie zwracałam na nie zbytniej uwagi.
lindsay80 21:07, 26 maj 2015

dubelek
Madzenka 21:11, 26 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
no ja właśnie nie wiem jak to jest z tym nawożeniem, z Siakową gadałam, bo ona też z tydzień przede mną nawoziła Yara Mila i choć znacznie więcej wysypali u niej efekt super, a u mnie porażka.
To jak u Ciebie Agrecol sprawi, że trawa wypięknieje to i ja kupię, ale z tydzień dam jej jeszcze odpocząć od wszelkich specyfików, niech sama sobie radzi.

Poczekaj tydzień, dam znac jaki efekt u mnie po tym wcześniejszym wypaleniu...
Ja swój trawnik ewidentnie spaliłam, gdyz uażałam że yara podobnie jak azofoska , florovit i Agrecol rozpuści sie po zraszaczach. Granulki yara mila sie nie rozpuszczają tak szybko a potem przez dwa u tygonie swieciło słonce.... Dlatego spaliłam. Nie ma znaczenia jaka yara mila tylko jak chemia przy Ostrym słońcu podziałała na źdźbła trwa. Co roku sypie intensywnie nawozy azotowe na trawnik, trawa na poczatku sezonu jest mega zielona a jesienia przeazoztowna. Dlatego teraz dla regeneracji sypnełam nawozem z duza dawka azotu a latem znów yara miła o wiekszej zawartości fosforu i potasu ale bede lac do pory wode aby sie dobrze rozpuściła...

O postępach prac będę informować.
Gabrysia_ 21:16, 26 maj 2015

Ja pokochałam jeżówki
Nic złego się z moim trawnikiem nie stało!
lindsay80 21:41, 26 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Poczekaj tydzień, dam znac jaki efekt u mnie po tym wcześniejszym wypaleniu...
Ja swój trawnik ewidentnie spaliłam, gdyz uażałam że yara podobnie jak azofoska , florovit i Agrecol rozpuści sie po zraszaczach. Granulki yara mila sie nie rozpuszczają tak szybko a potem przez dwa u tygonie swieciło słonce.... Dlatego spaliłam. Nie ma znaczenia jaka yara mila tylko jak chemia przy Ostrym słońcu podziałała na źdźbła trwa. Co roku sypie intensywnie nawozy azotowe na trawnik, trawa na poczatku sezonu jest mega zielona a jesienia przeazoztowna. Dlatego teraz dla regeneracji sypnełam nawozem z duza dawka azotu a latem znów yara miła o wiekszej zawartości fosforu i potasu ale bede lac do pory wode aby sie dobrze rozpuściła...

O postępach prac będę informować.

Tak zrobię, bo ja dopiero raczkuję w temacie trawnikowym, rady bardziej doświadczonych ogrodniczek i ogrodników zawsze mile widziane