Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Dominika11 13:56, 21 wrz 2015

Witam pospacerowałam po twoim ogrodzie i widzę, że się tutaj dzieje Będe obserwowac
szemusia 14:20, 21 wrz 2015

To idzesz ostro, Kobietko
Chyba już każdą wersję przeanalizowalaś, nie były przesadzane jeszcze brzozy...

Olili napisał(a)

Reniu- no fajnie z tą łezką..a gdyby Red barona tam przesadzić z kosodrzewiną ,to by to było coś z tego?,Czy wtedy Red Baron zasłoni to co ewentualnie znajdzie się pod brzozami?
3 kulki buksów rosną mi w innym miejscu i mogę je stamtąd przesadzić tu ,tak jak narysowałaś. Można teraz przesadzać buksy?

Jeszcze kołatało mi się po głowie gdyby taką elipsą jakby otoczyć tylko te 4 brzozy.Tuje w korze ,brzozy w elipsie z kamieniem i dać tam berberysy i trawy,przód w korze...? Głupio?

Myślę, ze red baron światnie by wyglądał w kamieniu/żwirku - ciekawie prezentowałyby się te jego czerwone źdźbła. Zresztą na ostatniej inspiracji tak też jest. Red baron dobrze wygląda w dużej grupie, a Ty przecież masz już kilka ładnych sadzonek. Myślę, że nawet nie musiałabyś dokupywać, tylko podzielić to, co masz, on łatwo się rozrasta. Tylko teraz raczej nie czas na dzielenie traw, chyba lepiej do wiosny poczekać. Tzn przesadzić możesz, a wiosną sobie najwyżej podzielisz i dosadzisz. Choć jak już bys przesadzała, to robota głupiego na wiosnę - praktyczniej od razu podzielić... Ale nie będę Cię kusić

Pod brzozami te trawy, chyba ML - super wizja No i będą wyższe niż red baron

Dla buksów dobry czas na przesadzanie

Brzozy w elipsie z kamieniem... Hm... Z brzóz lecą liście - będziesz je wybierać z kamienia? Na korze, ziemi liście nie będą tak widoczne, nich sobie leżą, a na białym kamieniu mogą denerwować...

Się napisałam...
Nie wiem, czy mądrze...
Ale każdy głos coś nowego wniesie - i będziesz myśleć dalej
szemusia 14:26, 21 wrz 2015

Zapomniałam jeszcze o Ice danse. Skoro masz taką ilość, to trzeba wykorzystać
Moze z tymi buksami? Myślę, ze dobrze by to wyglądało... Tylko gdzie to dać?
Olili 14:34, 21 wrz 2015

Hej Beatko
Tak przemyślałam liście na kamieniach...Kamyk spora frakcja i odkurzacz ogrodowy zamówiony..no robota ..wiem...
Olili 14:35, 21 wrz 2015

szemusia napisał(a)
Zapomniałam jeszcze o Ice danse. Skoro masz taką ilość, to trzeba wykorzystać
Moze z tymi buksami? Myślę, ze dobrze by to wyglądało... Tylko gdzie to dać?

No właśnie jak to w całość poukładać
Olili 14:36, 21 wrz 2015

Witaj Dominika11!
Mam nadzieję,ze będziesz miała co obserwować....bo ja się dopiero uczę
Dominika11 14:52, 21 wrz 2015

Olili napisał(a)
Witaj Dominika11!
Mam nadzieję,ze będziesz miała co obserwować....bo ja się dopiero uczę

z tego co widze to jest co ogladać, naprawdę slicznie
Mala_Mi 15:36, 21 wrz 2015

Zaglądam na pole walki, ale ..na razie mój mózg siedzi w pracy i myślenie inne sprawia już trudność..
Mysza 16:09, 21 wrz 2015

ren133 napisał(a)

A zobacz jeszcze to

To jest niesamowite

polinka 16:43, 21 wrz 2015

szemusia napisał(a)
To idzesz ostro, Kobietko
Chyba już każdą wersję przeanalizowalaś, nie były przesadzane jeszcze brzozy...

Myślę, ze red baron światnie by wyglądał w kamieniu/żwirku - ciekawie prezentowałyby się te jego czerwone źdźbła. Zresztą na ostatniej inspiracji tak też jest. Red baron dobrze wygląda w dużej grupie, a Ty przecież masz już kilka ładnych sadzonek. Myślę, że nawet nie musiałabyś dokupywać, tylko podzielić to, co masz, on łatwo się rozrasta. Tylko teraz raczej nie czas na dzielenie traw, chyba lepiej do wiosny poczekać. Tzn przesadzić możesz, a wiosną sobie najwyżej podzielisz i dosadzisz. Choć jak już bys przesadzała, to robota głupiego na wiosnę - praktyczniej od razu podzielić... Ale nie będę Cię kusić

Pod brzozami te trawy, chyba ML - super wizja No i będą wyższe niż red baron

Dla buksów dobry czas na przesadzanie

Brzozy w elipsie z kamieniem... Hm... Z brzóz lecą liście - będziesz je wybierać z kamienia? Na korze, ziemi liście nie będą tak widoczne, nich sobie leżą, a na białym kamieniu mogą denerwować...

Się napisałam...
Nie wiem, czy mądrze...
Ale każdy głos coś nowego wniesie - i będziesz myśleć dalej

ML, Red Barony a z przodu można wykorzystać Ice Dancy