Iwonko - póki co jeszcze nie naknociłam, bo jeszcze nic nie sadziłam wiosną,dopiero zacznę....
Beatka - od przesadzania zacznę właśnie -tak myślę ,Wasze rady będą bezcenne.
Yolka - uważam,że brodawkowata czy omszona rosną duże niezależnie czy z lasu czy ze szkółki.
Przechodzę do meritum..zakupiłam trochę tawułek japońskich i chcę je posadzić za admirationami ,zdjęcie zaraz wkleję
jak widać na prawo jeszcze berberysa admiration muszę dokupić.
Obwódka berberysowa ciągnie się dalej w lewo (zaraz zdjęcie) i ma śię połączyć z z obwódką z golden tuffet (których muszę dokupić - chociaż nie wiem,bo coś mi przestają pasować w tym miejscu....)
To co widać na zdjęciu to na razie berberysy, do golden tuffetów dojdziemy zaraz
Ooooo zaczyna być je widać , jest ich póki co pięć i myślałam by dokupić ,żeby "doszły" do berberysów....????
W brzozy zaplanowałam posadzić berberysy orange rocket ,a na zdjęciu ,po prawej stronie widać cisy Wojtek -kolumnowe 3szt(na zd. wygląda jakby były dwa ale są trzy) i jałowiec płożący (jakiś).
Pomyślałam,że je stamtąd wyrzucę..i chciałabym Waszej opinii,czy wyrzucić tylko jałowca czy te cisy też ...???
Na kolejnych zdjęciach je zaznaczę
Pomiędzy cisami widoczny patyk to katalpa i raczej by tam została.
Jeszcze nie wiem co z tym dość dużym berberysem ,tym najbardziej pospolitym ale umknęła mi nazwa(za admirationem )...????
Proszę o Wasze sugestie