Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

paulina_ns 11:55, 30 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
Przyjechał do mnie kurier, przywiózł mi moje roślinki i na ich widok padłam ze śmiechu nie wierze jakie mikro zielenia mi zjechała

Te 4 sztuki to hortensja limelight...n olbrzymią jak nie wiem co

Kasiu a skąd zamawiałaś? Twoje przynajmniej już liście mają, moje jeszcze gołe i zaczynam się już martwić. miłego dnia Ci życzę
KasiaW76 12:10, 30 kwi 2015

Rumiankowa nieeeee no jest ok... zgodne z opisem ale Ja chyba nie byłam przygotowana na takie tycia tycia hihihi i ciągle się śmieje jak na nie spoglądam

Allegrowicza u którego kupowałam ma bardzo dużą sprzedaż...
KasiaW76 12:15, 30 kwi 2015

iwonadm napisał(a)
też takie małe zamówiłam w tym roku przez allegro, na zdjęciach sadzonki wyglądały duże a przyjechały takie mikry
Jeszcze je podcięłam więc malutkie jak nie wiem co
Kupowałam w tamtym roku w Biedronce po 5 zł hortki miały być ogrodowe wyrosły bukietowe na szczęście te ala lime patyczki wyglądały słabiutko w tym sezonie są zdecydowanie grubsze. Trzymam kciuki by nam coś z tego wyszło

Iwona pewnie urosną ale Ja miałam do castoramy jechać po 3 worki ziemi do sadzenia roślin a tu okazuje się, że jeden wystarczy nooo może dwa bo dołek juz wykopie duuuzo większy a coooo
Mina moja bezcenna...
KasiaW76 16:18, 30 kwi 2015

To będzie ich miejsce w równym rzadku. Kiedyś może im zrobię im tło

Admirał pójdzie do sąsiedztwa z a'la szmaragdami a siatki msm na mojego psa aby nie siusial

paulina_ns 16:44, 30 kwi 2015

Kasiu sadzisz je od razu?
KasiaW76 17:43, 30 kwi 2015

Paulinko jak deszze nie poleci to dzisiaj...
Sebek 19:41, 30 kwi 2015

Witam prawie sąsiadkę
Nie wiem ile za te hortensje zapłaciłaś, ale ja kiedyś dałem za taki okaz 10 zł... I może by rósł, gdyby nie zniknął po zimie... Nie wiem do dziś jak to się stało
KasiaW76 21:41, 30 kwi 2015

Sebek jeszcze mniej hihihi a jak zniknie to trudno będzie nowy sezon, nowe możliwości

Sąsiad - prawie?
Luckaa 21:44, 30 kwi 2015

Mam z biedronki hortensje i niby duża była, ale wypusciła listki tylko z jednej strony i taki sam mikrusek jak twój, ze szkólki była 5 razy wyższa.
Enya73 22:05, 30 kwi 2015

A może to Little Lime

Nie kupuję przez internet, mam kilkanaście sprawdzonych szkółek. Wiem, która jakie ma ceny i w czym się specjalizuje. Robię kompletacje dostaw, jak mam więcej do kupienia, wtedy warto pojechać nawet 100 km. Wyszukuję też okazji.
Nie kupuj spontanicznie, bez konkretnego pomysłu. Możesz się kiedyś wybrać ze mną na tour po szkółkach, bo samej mi czasem smutno.

Pozdrawiam