Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

KasiaW76 22:11, 30 kwi 2015

Nawet ich nie posadziłam bo nie wiem czy w miejscu jak na fotkach czy w innym...
Berberysa dzisiaj wsadziłam do ziemi a jutro magnolie, piwonie i Budleje znajdą swój kat Taki mam plan.

paulina_ns 22:16, 30 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
Nawet ich nie posadziłam bo nie wiem czy w miejscu jak na fotkach czy w innym...
Berberysa dzisiaj wsadziłam do ziemi a jutro magnolie, piwonie i Budleje znajdą swój kat Taki mam plan.

Kasiu a jakiego kupiłaś berberysa? jutro cyknę Ci zdjęcia moich, zobaczysz, że aż tak szaleńczo nie rosną
ewsyg 22:17, 30 kwi 2015

Faktycznie bardzo maleńkie
KasiaW76 22:18, 30 kwi 2015

Anitko to było spontanicznie bo jakoś tak smutno mi od frontu a tym bardziej, że hortensje są dla mamy bo po jej stronie domu
W zeszłym roku nad morzem widziała duże krzaki białych hortensji i ciągle o nich mówi stąd te pomysł z tamtym miejscem i z bukietowymi. Jeszcze mocno rozważałam phantoma i silver dollar...
Może te psadze po dwie w innym miejscu a jej kupie 4 ale juz większe sadzonki? Mama ma 71 lat i chciałabym aby nacieszyła się jeszcze nimi.
Enya73 22:18, 30 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
To będzie ich miejsce w równym rzadku. Kiedyś może im zrobię im tło

Admirał pójdzie do sąsiedztwa z a'la szmaragdami a siatki msm na mojego psa aby nie siusial

Te tuje są posadzone za blisko siebie . Czy to ich docelowe miejsce?
Hortensję dodałabym jeszcze jedną. W takim układzie lepiej wygląda liczba nieparzysta. Wymieszaj podłoże z kwaśnym torfem i dodaj kompostu, bo tam chyba masz piaszczystą glebę. Generalnie hortensje są do półcienia, ta odmiana w pełnym słońcu też rośnie dobrze, jak mają stale lekko wilgotne podłoże. Tak wynika z moich obserwacji u mnie i w innych ogrodach.
KasiaW76 22:20, 30 kwi 2015

paulina_ns napisał(a)

Kasiu a jakiego kupiłaś berberysa? jutro cyknę Ci zdjęcia moich, zobaczysz, że aż tak szaleńczo nie rosną

Kupiłam jednego admiration dla towarzystwa 2 a'la szmaragdow
paulina_ns 22:24, 30 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)

Kupiłam jednego admiration dla towarzystwa 2 a'la szmaragdow

admiration śliczny jest, u mnie w tym roku ruszył jak szalony, a jeszcze nie tak dawno był mniejszy od naszych hortek
KasiaW76 22:26, 30 kwi 2015

Enya73 napisał(a)

Te tuje są posadzone za blisko siebie . Czy to ich docelowe miejsce?
Hortensję dodałabym jeszcze jedną. W takim układzie lepiej wygląda liczba nieparzysta. Wymieszaj podłoże z kwaśnym torfem i dodaj kompostu, bo tam chyba masz piaszczystą glebę. Generalnie hortensje są do półcienia, ta odmiana w pełnym słońcu też rośnie dobrze, jak mają stale lekko wilgotne podłoże. Tak wynika z moich obserwacji u mnie i w innych ogrodach.

Anitko posadziłam tak blisko aby się ze sobą zrosły choć jak mnie coś napadnie to znajdą inny kąt.

Kurcze moje 23 sztuki są w odstępie 50 cm... czyżby za mała? Tak mi sugerowano jak mają tworzyć ścianę Choć powiedziano, że 10 cm odstępu tez dobre w moim wypadku skoro odgradzam się od teściow

P.S.

Chętnie potowarzysze Ci
Sebek 22:27, 30 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)
Sebek jeszcze mniej hihihi a jak zniknie to trudno będzie nowy sezon, nowe możliwości

Sąsiad - prawie?

Ogród mam w Małopolsce, ale w tygodniu to mieszkam w Katowicach Także do Ciebie mam bliziutko
Enya73 22:29, 30 kwi 2015

KasiaW76 napisał(a)

Anitko posadziłam tak blisko aby się ze sobą zrosły choć jak mnie coś napadnie to znajdą inny kąt.

Kurcze moje 23 sztuki są w odstępie 50 cm... czyżby za mała? Tak mi sugerowano jak mają tworzyć ścianę Choć powiedziano, że 10 cm odstępu tez dobre w moim wypadku skoro odgradzam się od teściow

P.S.

Chętnie potowarzysze Ci

Jaka odmiana? Ja sadzę 70-80 cm licząc od pnia do pnia.